Better Watch Out

A 12 éves kisfiú (Levi Miller) és a bébiszitter (Olivia DeJonge) egyedül vannak otthon, amikor betörnek hozzájuk. Csakhogy a fiú észjárása nem éppen átlagos, így a történések furcsa fordulatot vesznek.

(HercegPeter)

Forgatókönyvíró: Zack Kahn
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália
Premier: 2016.09.22.
Virginia Madsen

2025.01.17 kabel

Bébiszittert leveszünk

A Better Watch Out amolyan kifordított sztori, melynek egy csavarja nem tud elég izgalmat lehelni történetébe, leginkább csak azért, mert nem elég bevállalós a film. Volt itt egy oké ötlet, csak még párszor újra kellett volna a forgatókönyvet, hogy kimaxolják a benne rejlő lehetőségeket. A film eleje talán a legjobb, amikor még nem tudod, pontosan mit történik, és csak gyanakodsz mindenre. Sajnos, a film gyorsan kimagyarázza magát, és elveszik minden meglepetésfaktor. A sztori egy érdekes karaktert mutat csak be, a többieknek sajnos személyiségre nagyon nem futotta, így a twist után ahelyett, hogy gyorsulna a mozi, kicsit leülepszik. Egyszer még így is nézhető, némi izgalomfaktor akad végig, de szerintem nem sikerült eléggé beteg irányba vinni a történetet, főleg, mert valamiért vért sem mert igazán mutatni a rendező. Szóval jah, spoilerek nélkül ennyit tudok mondani, meg talán azt, hogy ha már ilyen eredeti antagonistát sikerült találni, legalább tessék a narratíva szerint kinyírni, hogy legyen valami minimális érzelmi katarzis. Gyerekszínészek egész jók, az legalább valami. Vannak jobb filmek.

Sajnos nem lépte át azt a bizonyos határt,nem ugrotta meg a lécet,így egy gyenge közepesre értékelem.Nem volt igazán félelmetes,és az izgalom sem volt átütő erejű.Egynek elmegy,de számomra erősen felejtős.Többre nem tudom értékelni.

2017.11.09 indingo

NA a kis babaarcú kisfiú! Az leírás és az előzetes jól átveri a nézőt, persze nem lehet ellőni előre a poént. Helyenként vicces, de mégis komolyan tudtam venni.

2018.08.15 Szilonka

Jól összerakták a története, bár miután kiderül a turpisság kicsit leül a story.

A film összbevétele 20 369 dollár volt (imdb.com).

Értékelés: 8.5/10
(2018. 02. 28.)
Reszkessetek, bébiszitterek
85/100 A végkifejlettel nem vagyok kibékülve, mert bár lehet, az volt a cél, hogy kétségekben hagyják a nézőt, emiatt azonban elmaradt a végső katarzis. Ettől eltekintve egyébként tökély az egész film. A Reszkessetek, betörőkös-jelenet pedig a horrorfilmek egy klasszikusává fog válni. Több