1985-ben mutatták be a magyar rajzfilmtörténelem egyik gyöngyszemét, a Szaffit. Aki olvasta Jókai Mór Cigánybáró művét ,az szinte azonnal meg is látta a hasonlóságot a két történet között. Nem véletlenül, hiszen a Szaffinak ez volt az alapja. Dargay ... Több
Nagyon jó kis mese,és olyan igazán magyar,humoros,szarkasztikus,gunyoros. A szerelmi szál is aranyosan van megcsinálva...és a végén persze minden jóra fordul!!! Pogány Judit talán legjobb szinkron szerepe.
A magyar animáció egyik legjobb alkotása. Mindig csodáltam hogyn tudtak az akkori készítőt ilyen fantasztikust alkotni. Örök mese és ajánlom mindenkinek mert látni kell. Nagyon jó :)
Remek rajzfilm fantasztikus ötletekkel, amin felnőttek és a gyerekek együtt szórakozhatnak. A mai gyerekek is élvezettel nézhetik, hisz minden megtalálható benne, ami egy igazi mese kelléke.
Bizony mese téren egész jók szoktunk lenni mi magyarok is. Sajnos ez viszont számomra kilóg a sorból mert sem a rajzolása sem pedig a története nem tetszett a filmnek.
A magyar mesegyártás egyik, ha nem a legjobb alkotása. Nem olyan, mint amit ma a Pixarnál, vagy a Disneynél megszoktunk, hanem egy igazán szívmelengető, kedves mese, ahol megvan a negatív és a pozitív szereplő. Viszont a negatív szereplő se olyan gonosz, mint amihez a ma gyermeke hozzászokott. Ez adja az igazán pozitív szegmensét.
Különleges mesefilm: hoz valami nagyon újat, úgy, hogy megtartja a régit is. Nagyon bájos és eredeti a történet, a rajzok különösen szépek benne. A macskát meg nagyon-nagyon imádtam. 5* :)
A képi világa nekem nem igazán tetszett ennek a mesének, bár voltak vicces megoldások, például a szelep a fejen, amivel kiengedik a gőzt, de az is egy elég abszurd kép volt. Amúgy nem rossz, de ez nekem nagyon fura volt.
Kiskoromban láttam ezt a mesét, de számomra elég szenvedés volt végignézni! Akkor olyan hosszúnak és vontatottnak tűnt! Engem sajnos nem tudott lekötni!
Nagy kedvencem, még az egyik fekete cicámat is így neveztem el. Kedves mese, tele életre való igazsággal! 11-12 évesen már nézhető és ajánlott!
A magyar mesék közül a legjobb. Talán akkori időkben tényleg ilyen lehetett az élet. Olyan gondtalan az egész mese. Nagyon szeretem nézni mert nagyon megnyugtat. Szaffi pedig nagyon szép. Mindig megnézem ha tv-be megy.