Kötelező karácsonyi filmnek nem mondanám, de elő lehet venni évente egyszer, unatkozni nem fogunk rajta. XD
Egy igazi szuper Télapós film. Szuper színészek, és rengeteg poénnal teli vígjáték. Mindenkinek ajánlani tudom.
Eszméletlen nagyon állatra sikeredett a film. Voltak kétségeim az elején de ezek hamar szerte is foszlottak amikor belemerültem eme kis csodába. Nagyon jól jártam ezzel a filmmel. Ajánlom.
Nekem tetszett ez az alpári stílusú karácsonyi film. Úgy gondolom nem egy agyatlan vígjáték, a karácsonyra szánt mondani valója mindenképpen megvan, nem csak vicces de érzelmekkel teli is.
Na ez az a tipikus vígjáték, melyet vagy szeretünk és élvezzük, vagy egy sima prosztó filmnek tartjuk. Amikor valaki karácsonyi filmet keres, ne tévessze meg a látszat és a borító! Ugyan karácsony a témája, de mégsem. Olyan az ember érzése, mintha valamiféle görbe tükröt tartanának elé, miközben nézi. A témája nem a karácsony szelleme, a hit, az ünneplés és a szeretet, ahogy az lenni szokott. Pusztán adott egy megzuhant, alkoholista ember, aki télapó jelmezben hallgatja a gyerekek kívánságait egy plázában. Ha nem gondoljuk túl a dolgot, és próbáljuk élvezni a filmet, akkor kapunk egy jó kis gátlástalan vígjátékot. Ha belelátunk, akkor a télapó és a karácsony fogalmát és erejét pocskondiázzák, és egy roppant prosztó, alkoholista filmmel szembesülünk. Egy dolog viszont tény, Billy Bob Thornton remek alakítást nyújt benne, hisz a való életben teljesen ellentéte a filmbéli karakterének.
A Tapló télapó nekem sosem volt egy alap karácsonyi film, így talán nem véletlen, hogy csak nemrégiben néztem meg. Talán emiatt, talán más miatt, nem tudom, de ez az alpári stílusú, a PC-t mellőző, a szó szoros értelmében vett tapló humor nagyon bejö... Teljes kritika
Egészen eddig valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva kimaradt, de nem is baj, mert rettentően káros, sz*r, visszatetsző és céltalan film szerintem.
A legjobb karácsonyi film? Ha nem is a legjobb, a Die Hard mögött simán második. Felnőttes, kissé talán polgárpukkasztó hangulat, mégis ott van benne a tipikus karácsonyi üzenet, amit jól át is ad.
A mai napig nem értem, hogy miért néztem meg ezt a filmetXD Undorító, unalmas, semmitmondó történet és még a karácsonyi hangulatomat is lelombozta a debilitásával.XD A színészgárda rendben van de ez egy ilyen filmnél nálam sajnos kevés.
Nem egy nagy eresztés, de jópofa film, itt ott egykét viccesebb trágár beszólással. Billy Bob Thornton-t alapból nem bírom de ez a karakter jól áll neki, mert pont ilyen bunkó tahó feje van.
Jó kis karácsonyi vígjáték, lehet rajta nevetni. Billy Bob Thornton jó volt a főszerepben. Annyira nem trágár, persze egy gyerekkel nem kell megnézetni. Kicsit ütősebbet vártam, de bőven jó volt így is. 8/10
Csak Lauren Graham miatt szenvedtem végig a filmet. Benne nem csalódtam, bár elég bugyutácska karaktert kapott, de ebből is a lehető legjobbat kanyarintotta ki. Ezt a filmet max egy koleszos fiúbanda tv termében tudnám elképzelni, ahol még lehet élve... Több