49% 57 szavazat
Vengeance

Vengeance

Vengeance
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
30
Szereplők (30)
20
Képek (20)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Egy rádiós műsorvezető barátnőjét kegyetlenül meggyilkolják. A férfi nem bízik a hatóságokban, így saját kézbe veszi az ügyet.

(csd)

Rendező: B. J. Novak
Író: B. J. Novak
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2022.06.12. | Telekom TVGO (2023.01.29.) | SkyShowtime (2023.05.29.)

Hol nézheted

KULCSSZAVAK

 
2024.02.28 Török389133

legújabb vélemény

Ki és honnan szedte ezeket a műfajokat ehhez a filmhez? Köze sincs egyikhez sem. Ez csak egy borzasztóan unalmas dráma, ami kicsit vígjáték is akart lenni, de nem lett.

1
 
2022.09.12 kabel

Amerika butított története

Alapvetően bírom a rendező munkásságát és a film forgatókönyve teljesen rendben van, igaz, a története jellegéből adódóan szépen teret biztosít komikus jeleneteknek. A gond a film identitása és üzenete lenne. Egyrészt egyszerre akar egy mély nemzeti dráma lenni, illetve egy "nevessük ki ezt a népcsoportot" vígjáték. Ez sajnos belefolyik a film üzenetébe is, melynek központi eleme, az időtálló jelenlét létrehozása a jelenkor Amerikájában. Sajnos ezt leginkább kifigurázott sztereotípiákon keresztül akarja átadni a film. A bemutatott texasi lakos, akitől főszereplőnknek tanulnia kéne, hiteltelen és furcsán komikus, pedig pont egy haláleset, ami mellesleg a film drámai szálának meghatározó eleme, hozta őket össze. A lezárás pedig furcsamód mintha a film saját üzenete ellen szólna. Mindenképp érdekes alkotás, mert legalább megpróbált szólni valamiről, még akkor is, ha nem annyira sikerült.

0
 
2023.02.03 Lóri Ádámcsik

A trailer becsapott

Az előzetes megvezetett. Egy unalmas, vontatott film volt.

1
 
2023.03.08 binga

A látszat csal

Csal bizony, mert amit itt látunk, az nem poén és nem thriller. Az csak a csomagolás. Ez egy görbe tükör. Méghozzá olyan, ami az értékek válságát domborítja ki. Főhősünk ugyanis egy barátnő-kaland kapcsán szembe jövő temetés ürügyén akar majd podcast-műsort készíteni a gyászoló családdal. Méghozzá ütőset. Ez már elve morbid. De nem a filmben, ahol a korunkra jellemző felszínesség és az értékek felismerése vérmes hatással lesz egymásra. Attól tartok, a film megválogatja a közönségét.

1
 
2023.08.01 erahurka

Jól bemutatja a nagyváros és a vidék közti különbséget, kellene egy hasonló film Magyarországról is. Volt benne néhány ütős monológ, a történet viszont elég vékony, bár itt szerintem nem olyan fontos. És azon agyaltam még, hogy Ashton Kutcher jó Joel lehetett volna a The Last of Us sorozatban?

0