2023.11.09 09:53 Juki-onna Olvasottság: 250x
2

Agyoncsapták a történetet.

Én semmi esetre sem nevezném Harrison Fordot nyuggernak, hiába töltötte be a 81. évét, nem keveset tett le az asztalra. (Senkire sem mondom, megalázó, és ha szerencsénk van, akkor mi is leszünk egyszer nyuggerek. Nem szeretem ezt a szót.

Ez az én véleményem.) Tény viszont, hogy már nem igazán neki való ez a szerep. Harrison Fordnak inkább a megfontolt üzletember szerep áll jól, mint A 42-es című filmben. Az Indiana Jones első két része nagyon tetszett, izgalmas volt, látványos és misztikus. Keresni az Inkák kincsét a dzsungel mélyén, vagy a Frigyládát, melyről alig tudunk valamit, sokkal izgalmasabb volt, mint egy valóban létező tárgyat megtalálni.

Agyoncsapták a történetet.

Nekem egy kicsit erőltetett, bár akciódús, de kicsit unalmas film volt. Helena Shaw (Phoebe Waller-Bridge) és a kisfiú, Teddy Kumar (Ethann Isidore) szerepe csak töltelék volt a filmben. Semmit nem jelentett, hogy ők is ott rohangálnak a képernyőn, de valahogy ki kellett tölteni a közel 130 percet. Ezt a párosítást, egy nő és egy kisfiú, már egyszer láttuk a második részben, és ott nagyon jól működött. Itt semmi pluszt nem adtak a filmhez ezek a szereplők. Nem volt kiemelkedő a színészi játékuk, sem a szerepkörük, hogy megkedveltem volna őket. A film számomra kicsit klausztrofób volt. Sötét könyvtár, vonat, hajó, repülőgép, metróalagútban lóháton, kicsit sok volt ,és felesleges felsorakoztatni minden közlekedési eszközt. Szó szerint végigutazzuk a filmet. Nem feltétlenül kell kimeríteni minden lehetőséget a látvány eléréséhez, inkább legyen kevesebb, de jobb. Szerintem meg sem közelíti az első két Indiana-részt ez az alkotás. Jobb is lehetett volna, persze lehetett volna rosszabb is. Így sikerült. Kicsit már elcsépelt sztori, hogy ismét a háborús bűnösökkel kell harcolni, találhattak volna most már más ellenséget. Úgy látom, ez egy kimeríthetetlen forrása az Indiana-filmeknek. Kell, hogy legyenek rossz fiúk a filmben, mert akkor a jónak nem tudnánk szurkolni. Persze ezzel sem lett volna bajom, ha jó a film. Mikor magával sodorja az embert a cselekmény, a látvány, és megszűnik a világ körülöttünk. Sajnos ebben az esetben erről szó sincs. A sok felesleges szócséplésről már ne is beszéljünk! Az időutazásnál a búcsúzkodás borzalmasan hosszú és vontatott lett. Indiana marad, de nem maradhat, de mégis marad, de nem! Az ilyen jeleneteknél eszembe jut a Shop-stop második részéből az a jelenet, ahol Randal (Jeff Anderson) beszél A Gyűrűk Ura-filmben a búcsúzásról. Sajnos a film végét elnevettem, pedig lehet, hogy ott végre történt valami. Bárhogy is, a sztori végén megnyugodhatunk, hogy Indiana és szerelme, Marion (Karen Allen) újra összejönnek. Az alkotás egy sima üldözéses film, amiben kicsit nehézkes és túlzó az akciósorozat. Egyszer nézhető.

akció | kaland

1969-ben Indiana Jones döntő pillanathoz érkezik az életében. Miután több mint tíz éven át tanított a New York-i Hunter College-ban, a neves professzor és régész, aki szerény... több»

2