2024.04.12 19:57 Tonyka Olvasottság: 402x
1

Behabzsoltam, és nem csikar tőle a hasam

Előre bocsátom, semmi közöm a játékhoz, így filmként tudom értékelni. Egyedi világ, egyedi hangulat. A 60-as évek díszletei, zenéi nekem bejöttek, igaz, nem azonnal, kellett hozzá 2-3 rész, mire teljesen ráhangolódtam. Történetügyileg, kérem a játék fanokat, ne szisszenjenek fel, hogy mi volt előbb és mi nem.

Egyes elemeit láttuk már itt-ott. Volt egy kis Siló érzetem, aztán ismét egy gátlástalan cég garázdálkodik a háttérben. Atomkatasztrófa sem egy új keletű téma, okozatként igen népszerű. Ettől függetlenül a főbb karaktereken keresztül sikerült összehozni egy nagyon is szórakoztató minőségi sorozatot.

Behabzsoltam, és nem csikar tőle a hasam

Van itt kérem western felütés, nyomozósdi, titkok, rejtélyek, talányok, mutánsok, vér, kísérletek, szóval minden, mi szem-szájnak ingere. Mindez egyfajta sajátos lazasággal tálalva. Nem, nem ez az a sorozat, amin a körmünket fogjuk lerágni. Nincs igazán ijesztgetés, minden azonnal a szemünk előtt zajlik. Ella Purnell nagyon jól hozza a rábízott karaktert. A kezdeti naiv, jó szándékú, nagy szemű rácsodálkozó lányka jellemátalakulása az egyik fő szál, ami leköti a figyelmünket. Walton Goggins szintén az erős karakterek táborát erősíti. Ő is megér egy misét, kifejezetten jó, hogy kiegészítik a múltbéli emlékekkel a történeti hézagokat. Persze mesteri érzékkel forgatják fel egyesével a lapokat, úgy, hogy a nagy egészből alig derül ki valami. Némely szereplő útja nem csak a jelenben, de a múltban is keresztezi egymást. Ami szintén ad némi esszenciát, hisz 200 évnyi távolságról van szó. Dicséret illeti még a megvalósítást, bár a Prime-tól ez annyira nem meglepő. Van CGI, ez nem kérdés, de az előterek szépen berendezettek, jól tolmácsolják a posztapokaliptikus hangulatot. Szóval rendben van, látszik, h nem ócska fércmunkát akartak odalökni az asztalra. Nekem sokkal jobban tetszett, mint az agyonhájpolt The Last of Us, ami közben majdnem megölt az unalom. Még be sem mutatták, már zöld utat kapott a második évad. Aminek kifejezetten örülök, egyben szomorú is vagyok, mert 2 év szinte biztosan el fog telni, mire folytatódik ez a félbehagyott történet. A lényeg, hogy soha rosszabbat, ilyen egy remek minőségű, szórakoztató, laza popcorn sorozat.

67 Fallout  (2024)

akció | dráma | kaland

Egy jövőbeli, poszt-apokaliptikus Los Angelesben a polgároknak földalatti bunkerekben kell élniük, hogy megvédjék magukat a sugárzástól, a mutánsoktól és a banditáktól a... több»

1