2024.06.26 21:21 Majorkas Olvasottság: <100x
3

Halálosabb iram

A film sejtelmes nyitójelenettel kezd egy autópálya közepén felrobbanó autóval, háttérben a Brandenburgi kapuval. Mondjuk mit keres utóbbi egy autópálya végén? Hagyjuk. A cím kissé bugyutára sikeredett, pláne hogy létezik már film ugyanezzel a címmel, ami egyébként ennél sokkal komolyabb és ráadásul arról is szól, ami a cím.

Pár másodperc alatt lejön, hogy a cselekmény Berlinben játszódik. Egy rövid családi csetepaté után Liam Neeson beszáll a német prémiumba és utána ki sem száll belőle, ezt értsétek szó szerint. A probléma ott kezdődik, hogy a gyerekei is ott vannak vele miközben az élete forog kockán, akik egyébként sokkal higgadtabbak voltak a krízishelyzetben, mint egy felnőtt nő, ez azért enyhén kiégetett és a színesbőrű német nyomozónőt is mókásnak találtam. Egyébként tipikus zsarolós film, és most tekintsünk el afelől, hogy hány olyan filmet láttunk eddig, amiben a cselekmény szinte végig valamilyen járműben vagy éppen egy telefonfülkében játszódik és ha megáll, kimegy, kiugrik belőle a főhős, akkor mindmeghalunk. Mondjuk akad ezekből igazán jó is.

Halálosabb iram

Majdnem megesett, hogy elaludtam rajta, de Merci reklámnak zseniális, tényleg. Persze, amennyiben a robbanószerkezet nem tartozék. Talán az összes Liam Neeson-filmet láttam már és tudok rengeteg jót. Most inkább nem sorolnám fel mind a két tucatot, de ennél még az Unknow Man és a Non-Stop is mérföldekkel jobb film volt. Ugyanazt a karaktert láttunk a főszereplőben, mint a legtöbb filmjében, csak itt minimálisan akciózik. Inkább szabálytalankodik a városban, de azt nagyon. A finálé tetszett, azon a hídon sétálgattam tavaly Berlinben. Meg azért volt egy kis csavar is a végén, ami plusz pont, de marad a 10/6.

akció | dráma | kaland | krimi | thriller

A film egy sikeres Wall Street-i ügyvezető történetét követi nyomon, aki munkába menet felfedezi, hogy egy ismeretlen támadó bombát helyezett el az autójában. A nap folyamán egy... több»

3