Meghalt Az érinthetetlenek színésze, Robert SwanA kép forrása: Paolo Nicolello on Unsplash

Májrákban elhunyt Robert Swan, Az érinthetetlenek (Aki legyőzte Al Caponét) színésze és a Harbor Country Opera alapítója. 78 éves volt.

Swan számos színdarabban játszott Chicagóban, és a kritikusok elismerését is elnyerte. 1975-ben Joseph Jefferson-díjra jelölték a legjobb színészi főszereplőnek járó Joseph Jefferson-díjra "A lecke" című darabban nyújtott alakításáért.

Swan több játékfilmben is meghatározó szerepet játszott, többek között ő volt Mountie kapitány Brian De Palma Az érinthetetlenek (1987) című filmjében, amelyben Kevin Costner játszotta a főszerepet és amelyért Sean Connery Oscar-díjat is kapott. Oliver Stone és Quentin Tarantino 1994-es Született gyilkosok című kultfilmjében Napalatoni helyettes szerepében tűnt fel.

Emellett láthattuk az 1984-es, Emmy-díjra jelölt, Jane Fonda főszereplésével készült The Dollmaker című tévéfilmben vagy épp a Homályzónaban és Ki ez a lány?-ban.

1977-ben a Knock Knock Knockban játszott szerepéért újabb Joseph Jefferson-díjra jelölték a mellékszereplő színészi kategóriában, majd 1980-ban, a Buried Childban játszott szerepe után is ez a megtiszteltetés érte.

Swan alapítója volt a Harbor Country Operának, a michigani székhelyű operaháznak, amelyet Larry Frankle és Quincy White emlékére alapítottak. Évente megrendezett karácsonyi operája "szeretett helyi hagyomány", amelyről Swan elárulta: "Amikor elkezdtem a karácsonyi előadást, le voltam törve a karácsonnyal kapcsolatban... Miközben csináltam, visszaadtam magamnak a karácsonyt. Volt ez a csodálatos, közösségi, régies hangulat."

Hírességek, akiket 2023-ban veszített el a világ

dráma | krimi | thriller

Egy egyszerű körzeti ügyész a lehetetlenre vállakozik, amikor azt a célt tűzi ki maga elé, hogy kézre keríti az Egyesült Államok első számú közellenségét, Al Capone-t. A... több»