A Netflixre jön a Kémkölykök rebootja, a lehető legjobb rendezővel

A ’90-es években Robert Rodriguez leginkább horror és akciófilmjeivel írta be magát a mozitörténelem nagykönyvébe. Aztán az ezredforduló környékén belekóstolt a családi mozik világába is, mindjárt egy trilógia formájában. Ez volt a 2001-es Kémkölykök, a 2002-es Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete és a 2003-as Kémkölykök 3-D - Game Over. Ehhez később készült mellékág és egy említésre is alig méltó negyedik rész is, de mostanra teljesen háttérbe szorult a franchise.

Ez viszont most megváltozik. A Netflix ugyanis bejelentette, hogy megállapodtak Robert Rodriguezzel, aki elkészíti a Kémkölykök rebootját. Ahogy az előző részek esetében, úgy most is ő lesz a rendező, ő írja a forgatókönyvet, de ő látja el a produceri feladatokat és talán a vágást is maga végzi majd.

Egyelőre nem sokat lehet tudni a projektről azon túl, hogy a Skydance és a Spyglass Media is részt vesz majd benne. Nem tudni, hogy kik lesznek a főszereplők, mivel egy új kémcsalád kalandjait fogja elmesélni a film. Ugyanígy azt sem lehet még tudni, bárki visszatérhet-e az előző filmek szereplői közül.

Az eredeti filmek egy családról szóltak, ahol apu és anyu visszavonult kémek, akiknek a gyermekei is hasonló pályára készülnek. Ez sok kalandot eredményez, hiszen hol a szüleiket kell megmenteniük, hol az elnök lányát megvédeni, máskor egy videojátékban megmenteni a gyerekeket. Robert Rodriguez nem akármilyen sztárparádét rántott össze a trilógiához, hiszen a filmekben megfordult Antonio Banderas, Sylvester Stallone, George Clooney, Steve Buscemi, Salma Hayek, Elijah Wood, Selena Gomez, Teri Hatcher, Carla Gugino és Bill Paxton is.