A Széttörve uralja a mozikat, bukott a Resident Evil

Egy film sem tudta megközelíteni M. Night Shyamalan thrillerjét.

Zsinórban második hete végzett az amerikai bevételi toplista élén a James McAvoy főszereplésével bemutatott Széttörve. A film, mellyel Shyamalan hosszú idő után talán végre visszatérhet az élvonalba 26,2 milliót kaszált a hétvégén, ráadásul a 9 millióból forgatott produkció összbevételei már meghaladják a 100 millió dollárt.

A második helyet az állatkínzási botrányba keveredett Egy kutya négy élete című dráma szerezte meg. A filmre 18,3 millió dollár értékben váltottak jegyet mozizók, mely a 22 milliós büdzsé mellett nem túl erős nyitás, ráadásul a kritikusok sem kímélték az alkotást. Erről árulkodik, hogy a RottenTomatoes-on 66 szemlézett írást követően mindössze 33 százalékon áll.

A számolás joga megőrizte dobogós helyét, melyről mindössze 150 ezer dollárral csúszott le A Kaptár franchise utolsó epizódja, A kaptár – Utolsó fejezet. Azonban hiába a dobogó közeli, 13,8 milliós eredeményt, ilyen alacsony bevételt ugyanis még egy korábbi Resident Evil-mozi sem produkált. A nemzetközi piacon azonban kimondottan erősen szerepelt, összbevételei meghaladják a 78,3 milliót.

Négy helyet csúszott vissza Vin Diesel akciófilmje, az xXx: Újra akcióban, mely mindössze 8 milliót tudott produkálni premierje második hétvégéjén.

Bár sem az Egy kutya négy élete, sem A Kaptár - Utolsó fejezet nem tudott megfelelni az elvárásoknak, a hétvégé legnagyobb bukása kétségkívül Matthew McConaughey Arany című filmje, mely mindössze 3,4 milliós bevételt ért el. Ilyen gyengén még a színész egyetlen korábbi, országszerte vetített filmje sem teljesített.