Az év egyik legjobban várt horrorja, és még 4 film, amit CSAK mozikban láthatsz ezen a héten (25. hét, 2024)

Ez a hét sem telhet el új filmpremierek nélkül. Öt újdonságra is érdemes lehet majd a következő napokban jegyet váltani a mozikban. Itt az év egyik legjobban várt horrorja, a Hang nélkül: Első nap, de jön Kevin Costner új westernje, a Horizont: egy amerikai eposz is.

A Hang nélkül: Első nap elég beszédes cím. A néhány évvel ezelőtt nagy sikert aratott horror, amelyben egy család egy szörnyek által uralt világban egy nyikkanás nélkül kénytelen élni, most megkapja régóta várt eredettörténetét. A film az első napokat dolgozza fel, amikor a kifinomult hallással rendelkező szörnyek megérkeztek a Földre, az emberiség pedig kénytelen volt végleg elnémulni.

A Zöldhatár egy dráma, amelyben egy pszichológus drámai események önkéntelen szemtanújává és résztvevőjévé válik a lengyel-fehérorosz határon. A nő a kockázatok és a jogi következmények tudatában csatlakozik aktivisták egy csoportjához, akik a rendkívüli állapot hatálya alá tartozó övezet erdőiben menekülteket segítenek.

A Horizont: egy amerikai eposz egy tervezett trilógia első része, amely az amerikai polgárháború korában játszódik. Egy tizenötéves időszakot ölel fel az 1860-as években, a háború előtti és utáni időszak megidézésével.

Egy lengyel krimi, a Szent is jön a mozikba a héten. Az 1986-ban játszódó történetben ismeretlenek betörnek a gnieznói székesegyházba és ellopják a lengyel kereszténység alapítója, Szent Adalbert hamvainak életnagyságú, ezüst ereklyetartó szobrát. Az ügy felgöngyölítésével a nem túl tapasztalt Andrzej Baran nyomozót bízzák meg, akinek felesége nemzetközi hírű művészettörténész.

A végére pedig egy új animét hagytunk: a Blue Lock The Movie – Episode Nagi egy focis sztori lesz. A 2018-as foci-világbajnokságon a japán csapat csak a 16. helyezést érte el. A helyi futballszövetség alkalmaz egy titokzatos, kiismerhetetlen mestert, akinek egyetlen feladatot ad: egy mindenki elől elzárt helyen neveljen a csapat számára egyetlen, legyőzhetetlen góllövő csatárt.

#5

animáció | dráma | sportfilm

Mozikban

Seishiro Nagi, a lusta gimnazista másodéves, akire a "bosszantó" a legjobb szó, és osztálytársa, Reo Mikage felfedezi, hogy tehetséges a fociban, és a világbajnokság... több»

A 2018-as foci-világbajnokságon a japán csapat csak a 16. helyezést érte el. A helyi futballszövetség alkalmaz egy titokzatos, kiismerhetetlen mestert, akinek egyetlen feladatot ad: egy mindenki elől elzárt helyen neveljen a csapat számára egyetlen, legyőzhetetlen góllövő csatárt. Az edző háromszáz középiskolás focistát gyűjt maga köré, elviszi őket a zárt edzőtáborba, és munkához lát. Különleges, őrült, talán felháborító módszereket alkalmaz. Aki kiesik, mehet, és soha többé nincs esélye a válogatottságra. Nagi lusta, vonakodó, de a foci született zsenije – talán ő az egyetlen, aki úgy érkezik a szuperszigorú edzőtáborba, hogy nem érdekli az eredmény. De aztán kiderül: elég néhány ellenség, hogy előbújjon belőle a harcias barát…
#4

43 Szent  (2023)

krimi

Mozikban

Ismeretlenek hatolnak be a gnieznói székesegyházba, és ellopják a lengyel kereszténység alapítójának, Szent Adalbertnek a hamvait tartalmazó életnagyságú ezüst ereklyetartó... több»

1986. A kommunista Lengyelország. Ismeretlenek betörnek a gnieznói székesegyházba és ellopják a lengyel kereszténység alapítója, Szent Adalbert hamvainak életnagyságú, ezüst ereklyetartó szobrát. Az ügy felgöngyölítésével a nem túl tapasztalt Andrzej Baran nyomozót bízzák meg, akinek felesége nemzetközi hírű művészettörténész. A fiatal nyomozó tisztában van vele, hogy két évvel a nagy felháborodást kiváltó politikai gyilkosság, a kommunistaellenes Jerzy Popiełuszko atya meggyilkolása után feszült a közhangulat az újabb egyházellenes bűncselekmény miatt. A nagy ambícióval megkezdett nyomozás során Andrzejben kétség ébred: lehetséges, hogy a szobor ellopása egy belügyes játszma? A filmet valós események inspirálták. A thrillerekre emlékeztetően feszült retro krimi rendkívül pontosan idézi meg a 80-as évek Lengyelországát, annak díszleteit, karaktereit és korhangulatát is.
#3

dráma | western

Mozikban

Új-Mexikó 1861-ben: Az amerikai polgárháború a küszöbön áll, amelynek előszele megrázza Észak-Amerika déli részét. Fehér úttörők foglalják el az apacsok területeit, akik... több»

Íme, a régi vadnyugat, ahogy mindenki imádja! A Horizont: Egy amerikai eposz az amerikai polgárháború korában játszódik. Egy tizenötéves időszakot ölel fel az 1860-as években, a háború előtti és utáni időszak megidézésével. A nagyszabású film érzelmes utazásra invitál, amelyben a néző a családok, a barátok és az ellenségek szemszögén keresztül tapasztalhatja meg, milyen volt Amerika hőskora. A Horizont: Egy amerikai eposz az egyik legnagyszabásúbb western, ami az elmúlt évtizedekben készült. A film Kevin Costner szerelemprojektje, aki 30 éve szerette volna elkészíteni a nagybetűs vadnyugati filmet. A Yellowstone-sorozat hihetetlen sikerei hatására, saját pénzét is kockáztatva valósította meg legnagyobb álmát a nagyszabású, epikus történelmi film elkészítésével. Korábban Costner rendezte a 7 Oscar-díjjal kitüntetett Farkasokkal táncolót (és játszotta a főszerepet benne), amelyért két Oscar-díjat is kiérdemelt (legjobb film, legjobb rendezés). A művész később olyan kasszasikerekben működött közre, mint a Több, mint testőr, és a Robin Hood, a tolvajok fejedelme. A Horizont: Egy amerikai eposz Costner első rendezése a 2003-as Fegyvertársak óta. A filmben igazi sztárparádé látható.
#2

59 Zöldhatár  (2023)

(5)

dráma

Mozikban

A Fehéroroszország és Lengyelország közötti úgynevezett „zöld határt” alkotó, alattomos és mocsaras erdőkben a Közel-Keletről és Afrikából az Európai Unióba igyekvő... több»

Egy pszichológus drámai események önkéntelen szemtanújává és résztvevőjévé válik a lengyel-fehérorosz határon. A nő a kockázatok és a jogi következmények tudatában csatlakozik aktivisták egy csoportjához, akik a rendkívüli állapot hatálya alá tartozó övezet erdőiben menekülteket segítenek. Mindeközben egy polgárháború elől menekülő szír család és afgán tanáruk az Európai Unió határaihoz próbál eljutni. Itt találkozik a pszichológussal, valamint egy fiatal határőrrel a humanitárius krízis közepette, ám a megpróbáltatások ezzel még nem értek véget.
#1

dráma | horror | sci-fi | thriller

Mozikban

Az Első nap a korábban hatalmas sikert aratott Hang nélkül és annak folytatásának spin-off előzményfilmje. Történetünk egy olyan világban játszódik, amelyben kifinomult... több»

Az Első nap a korábban hatalmas sikert aratott Hang nélkül és annak folytatásának spin-off előzményfilmje. Történetünk egy olyan világban játszódik, amelyben kifinomult hallással rendelkező szörnyetegek érkeztek a Földre. Csak azokat, akik a lehető legkevesebb zajt csapják, nem veszik észre az idegenek, és megmenthetik a bőrüket. Ez a történet pedig azt mutatja be, hogy csendesedett el a világ az első napokban.