Quentin Tarantino igencsak komplex életművet tudhat magáénak. Bár a rendező még tartozik egy filmmel a rajongóknak, érdemes viszont egy pillantást vetnünk arra az alkotására, amely gyakrolatilag áttörést hozott a rendező karrierjében.

A Ponyvaregény 93 százalékos értékelést tudhat magáénak a Mafabon 3146 szavazat alapján, pusztán ez alapján nehéz lenne azt feltételezni tehát, hogy ezt a filmet inkább érdemes kihagyni. Akad azonban néhány olyan mozirajongó, akiknek nem kifejezetten jött be Tarantino klasszikusa, íme néhány elégedetlen hang:

1. “Véleményem szerint ez a film vagy nagyon elnyeri a tetszését a nézőnek vagy kifejezetten nem fog tetszeni... Sajnos én a második csoportba tartozok. A filmnek végül is annyi a története, hogy bemutatja a bűnözői élet jellegzetes karaktereit. Számomra ez így unalmas és vontatott volt. Volt benne pár igen jól sikerült párbeszéd, Thurman és S.Jackson alakítása jó volt, de Travolta-ról ez már nem igazán mondható el.”

2. “Nekem sajnos nem tetszik. Túl... Túl minden. Túl színes, túl zajos, túl csapkodó, túl kapkodó... Én azon kívül, h helyenként vannak benne jó zenék és jó szövegek, semmi egyebet nem láttam benne. Olyan, mintha szünet nélkül videoklipeket néznek és minden hatodik tetszene.”

3. “Tipikus örömlány feelingű semmit mutató dolog. Rossz!”

4. “Ez jellegzetesen az a film, amit mindenki imád és kultfilmnek vél, de sosem fogom megérteni, hogy mégis miért. Szerintem iszonyat unalmas és csapongó, Tarantinonak ezerszer jobb filmjei is vannak ennél.”

5. “Ennek a filmnek is nekifutottam párszor, de valamiért nem tudtam végignézni! Azért talán egyszer teszek még egy próbát, annyian dicsérik! :-)”