Egy kiskorú korábbi megerőszakolásával vádolják a Backstreet Boys tagját, Nick Cartert

Nem kerül adásba az ABC-n az "A Very Backstreet Holiday", a Backstreet Boys karácsonyi különkiadása, amelyet ebben a hónapban forgattak Los Angelesben, miután az énekest, Nick Cartert azzal vádolnak, hogy megerőszakolt egy 17 éves lányt a banda 2001-es turnéja alatt.

A különkiadás december 14-én került volna adásba az ABC-n. Carter, AJ McLean, Kevin Richardson, Brian Littrell és Howie Dorough szerepelt volna benne, amint megünneplik az ünnepeket és előadják a 10. albumuk, az "A Very Backstreet Christmas" slágereit. A tervek szerint Seth Rogen, Meghan Trainor, Rob Riggle, Nikki Glaser, Ron Funches és Atsuko Okatsuka is feltűnt volna.

Csakhogy csütörtökön egy 39 éves nő, Shannon "Shay" Ruth szexuális zaklatás miatt nyújtott be keresetet, amelyben azzal vádolja az énekest, hogy 17 éves korában megerőszakolta és HPV-vel fertőzte meg. Állítása szerint a támadás 2001 februárjában történt egy Backstreet Boys koncertet követően a Washingtoni Tacomában. Ruth, aki autista és agyi bénulással küzd ügyvédjeivel együtt részletezte az állítólagos támadást egy sajtótájékoztatón, amelyet a Los Angeles-i Beverly Hilton hotelben tartottak.

A sajtótájékoztatón és a keresetben is azt állította, hogy az akkor 21 éves Carter erőszakosan viselkedett, miközben "könyörgött neki, hogy hagyja abba", később pedig állítólag azt mondta neki, hogy ő egy "fogyatékos kis ribanc", akinek senki sem hisz, ha beszél.

Nick Carter tagadta a vádakat. "Ez az állítás egy állítólag több mint 20 évvel ezelőtt történt incidensről nemcsak jogilag alaptalan, hanem teljesen valótlan is" - mondta Carter ügyvédje, Michael Holtz a Variety-nek adott nyilatkozatában. "Sajnálatos módon már több éve manipulálják Ruth asszonyt, hogy hamis állításokat tegyen Nickkel kapcsolatban - és ezek az állítások az idő múlásával többször és lényegesen megváltoztak. Senkit sem szabad becsapni egy opportunista ügyvéd által megrendezett sajtófogással - ennek az állításnak egyáltalán semmi alapja nincs, amit a bíróságok kétségtelenül gyorsan be fognak látni".