Ez volt a 10 legjobb horrorfilm 2024 első felében

A legkevésbé kedvelttől a legtöbb pontot kapottig rangsoroltuk az idei horror termést, amelyben olyan filmek kaptak már helyet, mint az egyik új trash-slasher kedvenc, a Micimackó: Vér és méz 2 vagy az Ómen-franchise legújabb fejezete, Az első ómen.

A horror-rajongóknak nem lehet okuk panaszra, legalábbis, ha a mennyiséget nézzük, mert még csak az év felénél járunk, de a horror zsánereibe tartozó alkotásokkal bőven megszórták a mozikat és a különböző streaming platformokat (természetesen nem csak a mai listánkban található 10 horror jött ki idén).

Ami a minőséget illeti, nos ezt mindig a közönség határozza meg és, bár van aki kifejezetten szeretett egy adott alkotást, a többség csúnyán lehúzta. Így volt ez például Nicolas Cage új filmjével, az Amikor leszáll az éjjel is. Na,  de melyik filmmel nincs ez így, a vélemények ritkán egységesek, szóval abban talán egyetérhetünk, hogy nagy eséllyel mindenki kapot valami igazán neki tetszőt a műfaj szerelmesei közül.

A ti kedvencetek eddig melyik film volt? És melyik 2024-es horrort várjátok legjobban az érkező bemutatók közül?

#10

48 Az első ómen  (2024)

(12) (5)

horror

Egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatában folytassa a munkáját. Rövidesen azonban szembetalálja magát a sötétséggel, amely arra készteti, hogy... több»

Egy fiatal amerikai nőt Rómába küldenek, hogy az egyház szolgálatának szentelje életét. Ott azonban olyan sötétséggel találkozik, ami kétségeket ébreszt tulajdon hitében, s egy borzongató összeesküvésre is fényt derít, aminek célja, hogy biztosítsa a megtestesült gonosz világra jövetelét. A film igazi sztárparádé! Láthatjuk benne Tywinn Lannistert, azaz Charles Dance-t és Bill Nighy-t is! Az Omen-franchise hatodik filmje és egyben az eredeti Omen film spin offja szép sikert ért el mind a kasszáknál (53,7 millió dolláros globális bevétel), mind a kritikusok körében. 81 százalékon áll jelenleg a Rotten Tomatoes oldalon!
#9

horror | thriller

Telekom TVGO (2024.07.18.)

A százholdas pagony mélyén pusztító düh szabadul el, amikor Micimackó és barátai veszélyben találják otthonukat és életüket, miután Róbert Gida felfedte létezésüket. A... több»

Micimackó és Malacka visszatérnek, ám ezúttal Tigris és Bagoly is csatlakoznak a bosszújukhoz! Öt hónap telt el a Százholdas Pagonyban történt mészárlás óta. Róbert Gida pszichológushoz jár és próbálja feldolgozni a szörnyűségeket. Eközben egy keresőcsapat kutat az erdőben az emlegetett szörnyek után, de nem találnak semmit és senki nem is hiszi el igazán Róbert Gida történetét. A pszichológus a terápiás ülésen gyerekkori emlékeket hív elő. Róbert Gida felidézi ötödik születésnapját, ami kiindulópontja az állatok bosszújának. A második Micimackó horrort így értékelték nemzetközi szinten: A Rotten Tomatoes-on a 37 kritikus 49 százalékos, átlagosan 4,7/10-es értékelést adott. A weboldalon a konszenzus így hangzik: "A legtöbb tekintetben előrelépést jelent az első filmhez képest, bár a Micimackó-univerzum továbbra is a hardcore slasher-rajongóknak készült hely."
#8

54 Szeplőtlen  (2024)

(12) (2)

horror

Cecilia (Sydney Sweeney) életét teljes egészében a hitének szentelte. Úgy érzi, arra hivatott, hogy apácaként egy zárdában szolgálja Istent. Így hát maga mögött hagyja... több»

Cecilia, a mélyen hívő amerikai apáca (Sydney Sweeney) egy messze eső zárdába érkezik Olaszország festői vidékére. Szívélyes fogadtatását követően azonban egyre inkább úgy érzi, rémálomba csöppent; hamarosan világossá válik számára, hogy új otthona baljós titkokat őriz és kimondhatatlan borzalmaknak ad helyet. Az Eufóriában megismert színésznő idén egészen sok és változatos filmmel jelentkezik! Ez az alkotás nem igazán nyerte el a nézők rokonszenvét, legalábbis, ami a mafab közösséget illeti. A Rotten Tomatoes-on 72 százalékos eredményt ért el és a kritikusok dícsérték a színésznő alakítását.
#7

55 Éjszakai merülés  (2024)

(17) (4)

horror | thriller

SkyShowtime (2024.08.24.) | Telekom TVGO

Nincs futkosás és ugrálás, az ügyeletes úszómester pedig nincs szolgálatban. Az Atomic Monster és a Blumhouse és a nagysikerű M3GAN alkotói legújabb természetfeletti... több»

Nincs futkosás. Nincs ugrálás. Nincs úszómester szolgálatban. Nincs esti fürdőzés. Az Atomic Monster és a Blumhouse, a M3GAN producerei fejest ugranak a horror mélyvízébe ezzel az új, természetfeletti thrillerrel. A Rod Blackhurst és Bryce McGuire 2014-es, elismert rövidfilmje alapján készült film főszereplője Wyatt Russell (A Sólyom és a Tél Katonája) aki a volt profi baseballost, Ray Wallert alakítja. Egy degeneratív betegség korai visszavonulásra kényszeríti, és új házba költözik aggódó feleségével, Eve-vel (az Oscar-jelölt Kerry Condon, A sziget szellemei), tinédzser lányával, Izzyvel (Amélie Hoeferle, Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája) és kisfiával, Elliottal (Gavin Warren, Fear the Walking Dead). Ray titokban abban reménykedik, hogy visszatérhet a profi ligába, és meggyőzi Eve-et, hogy a kertben lévő, csillogó vízű úszómedence jó buli lesz a gyerekeknek, neki pedig jó fizikoterápia. Ám a ház múltjának sötét titka egy baljós erőt szabadít rájuk, ami a kikerülhetetlen borzalmak mélyére húzza az egész családot… Az Éjjeli merülés írója és rendezője Bryce McGuire, a producere James Wan (Fűrész, Insidious és a Démonok között filmek) és Jason Blum (a Halloween-filmek, Fekete telefon és a Láthatatlan ember). A Rottenen ez a film sem örvendett valami nagy elismerésnek. A 171 kritika 20 százaléka pozitív és átlagosan 4,3/10-es értékelést kapott. A weboldalon a konszenzus így hangzik: "Az ígéretes kezdés és a maroknyi szilárd ijesztgetés ellenére az Éjszakai merülés egy olyan előzmény miatt bukik meg, amely nem elég erős ahhoz, hogy egy egész estés filmet támogasson."
#6

horror

Mozikban | Telekom TVGO (2024.07.30.)

Egy fiatal pár az országot átszelő úton halad az újrakezdés felé. Nincs más választásuk, mint megállni egy eldugott oregoni Airbnb-ben, és elviselni egy rettegéssel teli... több»

Maya és Ryan (Madelaine Petsch és Froy Gutierrez) a nő új munkája miatt Oregonba utazik, időközben pedig megállnak egy elhagyatott nyaralóhelynél. Ezen az ismeretlen helyen három maszkos idegen tör rájuk, akik látszólag indíték nélkül tartják rettegésben a fiatal párt. Az indítékokra fény derül a filmtrilógia folytatásaiban. Ha még bárki is kíváncsi lesz rájuk, ugyanis a film mindössze 22 százalékot kapott a RT weboldalon, bár a mafab közösség ezt is jobban szerette: 55 százalékkal jutalmazta az alkotókat.
#5

54 A halálkártya  (2024)

(7)

horror

Mozikban | Telekom TVGO

Amikor egy baráti társaság meggondolatlanul megszegi a tarot-olvasás szent szabályát – soha ne használd más pakliját –, akaratlanul szabadjára engedik az átkozott kártyákba... több»

Egy pakli tarot kártya nemcsak néhány színes lap. Sokkal több annál: van, akinek az élete van benne. És van, akinek a halála. Néhány jó barát talált egy régi kártyapaklit, amelynek 78 lapján furcsa minták vannak. Mágus. Remete. Akasztott ember. Ördög. Torony… És végül: a Végítélet. Nem tudják, mi ez, és nem ismerik az alapszabályt: nem szabad olyan lapokhoz nyúlni, amelyet másnak osztottak. Szörnyű hibát követnek el, amelynek szörnyű következményei vannak: az átkozott lapok közül kiszabadul egy nem evilági gonosz lény, és a társaság tagjai egyenként kénytelenek szembetalálkozni sorsuk legborzasztóbb változatával. Aki még él közülük, az a halállal fut versenyt, hogy kiszabadítsa a jövőt abból a rettentő lehetőségből, amelyet a jóskártya ígér. A film szomorú, mindössze 19 százalékos értékelést kapott a Rotten Tomatoes-on, míg a mafab közössége 55 százalékot adott neki.
#4

60 Amikor leszáll az éj  (2024)

(8) (4)

akció | horror | thriller

A közeli jövőben a Földön a normális élet feltételei megnehezülnek. Paul és két fia, Thomas és Joseph kettős életet élnek – nappal nyugalom, éjjel kínlódás. Egy nap... több»

Senki nem tudja, honnan jöttek és miért vannak itt. Egy dolog biztos, sötétedés után érkeznek és mindent elpusztítanak, ami az útjukba kerül. Paul (Nicolas Cage) és két tizenéves fia minden nap a túlélésért küzd ebben a posztapokaliptikus világban, amit ismeretlen lények uralnak. A legfontosabb szabály, hogy sötétedés után be kell zárkózni. Paul egyik fia azonban balesetet szenved az erdőben, miközben leszáll az éj… Az új reneszánszát élő Nic Cage egy kevésbé sikerült filmje a mafab közösség szerint (akik csak 56 százalékot adtak a filmnek, az írásos vélemények pedig 1, 2 vagy maximum 3 csillagot az adható 5-ből), az RT oldalon azonban 82 százalékot gyűjtött be és a kritikusok dícsérik a főszereplő trió alakításait.
#3

65 A figyelők  (2024)

(5) (2)

fantasy | horror | misztikus

Mozikban

Láthatatlanok, mégis tanúi mindennek. Valahol Írország nyugati tágas vidékein Mina (Dakota Fanning alakításában) egy hatalmas, alig feltérképezett erdőben ragad. Lerobbant... több»

Te nem látod őket. Ők viszont mindent látnak. Mina (Dakota Fanning) valahol Írország nyugati részén eltéved egy hatalmas, alig feltérképezett erdőben. Az autója elromlik, nem tudja, hol van. Kis szerencse a sok balszerencse közt: talál egy vasbeton bunkert, ahol átmenetileg meghúzhatja magát. Szerencse? Élete leglidércesebb napjainak kezdete. Mert becsapódik mögötte a vasajtó. És nincs kijárat. Csak három ismeretlen, akik szintén benn ragadtak ebben a furcsa épületben. És egy hatalmas, tükrös ablak – olyan, mintha egy óriási kirakatba kerültek volna. Mert vannak valakik az ablak túloldalán, akik őket figyelik és tanulmányozzák. Nincs hova bújniuk, kíváncsi, titokzatos szemek kísérik minden mozdulatukat. És akik ennyire kíváncsiak rájuk, azok már soha többé nem akarják szabadon engedni a foglyaikat.
#2

74 Abigail  (2024)

(15) (3)

horror | thriller

Telekom TVGO (2024.07.26.)

Néha a gyerekek egészen szörnyűek tudnak lenni. Miután egy kétbalkezes bűnözőkből álló banda elrabolja egy prominens alvilági figura 12 éves lányát, az 50 millió dolláros... több»

A gyerekek néha olyan rémesek. Miután egy csapat botcsinálta bűnöző elrabolja egy nagyhatalmú alvilági figura 12 éves balerina lányát, csak annyit kell tenniük az 50 millió dolláros váltságdíj begyűjtéséhez, hogy egy éjszakán át vigyáznak a kislányra. Ám az elhagyatott villában a gyerekrablók egymás után kezdenek eltünedezni, és rémületük egyre fokozódik, amikor rájönnek, hogy nem egy átlagos gyerekkel vannak összezárva… A Radio Silence - azaz Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezői kollektívája (Aki bújt, Sikoly (2022), Sikoly VI) – új nézőpontú, merész, vérszomjas vámpírhorrorjának forgatókönyvét Stephen Shields (A gyermek, Zombie Bashers) és Guy Busick (Sikoly-sorozat, Aki bújt) írta. A horror-komédia szép pontszámmal végzett a Rotten Tomatoes kritikusainál is! 82 százalékot adtak a filmnek!
#1

horror

1977-ben egy élő televíziós adás szörnyen balul sül el, és a gonosz elszabadul a nemzet nappalijában. több»

Az egészen furcsa és újszerű horror 82 százalékos tetszési aránnyal tartja magát a kedvelt filmek felső sávjában a mafab közösségnél! A film dokumentumfilmként vizsgál egy megmagyarázhatatlan eseményt, amely 1977 Halloween éjszakáján történt, az Éjszakai baglyok Jack Delroyval című sikeres éjszakai talk-show hatodik évadának élő adása közben, amely a The Tonight Show Starring Johnny Carsonnal című műsorral versenyez a nézettségért. Híres kapcsolatai révén az Éjszakai baglyok műsorvezetője, Jack Delroy, aki New Yorkban él, rendszeresen ellátogat "The Grove"-ba, a gazdag és befolyásos férfiak kaliforniai elit táborába. Miután felesége, Madeleine rákban meghal, az Éjjeli baglyok leállítja a produkciót. Jack végül visszatér, és a műsor alacsony nézettségének növelése érdekében Halloween alkalmából egy különleges, okkult témájú epizódot készít. Az epizód különleges vendégei között szerepel az önjelölt médium és médium Christou, a szkeptikus és egykori bűvész Carmichael Haig, a parapszichológus szerző June Ross-Mitchell, valamint June legújabb alanya, a 13 éves Lilly D'Abo, aki állítólag megszállott. Elég jó kis kiindulás egy izgalmas horrorhoz. A Rotten Tomatoes-on a 208 kritikus 97százalékos értékelést adott.