Ezt figyeld! Nicolas Cage új filmje és az új 'Frankenstein'-mozi is jön streamingre májusban

A Telekom FilmPremier könyvtárába olyan címek érkeznek a tavasz utolsó hónapjában, mint kedvenc popkult ikonná vált sztárunk, Nicolas Cage legújabb filmje, Robin Williams lányának, Zelda Williams-nek a rendezői debütálása egy igen furcsa, új Frankenstein verzióval és még számos más mozis siker a közelmúltból!

Az Álmaid hőse kapcsán Nic Cage újfent rengeteg elismerést kapott, már csak ezért is érdemes lehet felvenni listánkra a fekete komédiát, amely az A24 egyik legújabb címe volt tavaly. A forgalmazó cég olyan alkotásokat tudhat magáénak, mint például a Fehér éjszakák, az Ex Machina vagy a többszörös Oscar-díjas Minden. Mindenhol. Mindenkor!

A Téli szünet is azok közé a filmek közé tartozott, melyet a színészi alakítások emeltek ki a többi moziban futott alkotás közül. Olyannyira, hogy Paul Giamattit Oscarra is jelölték a filmben nyújtott teljesítményéért! A szobrocskát ő ugyan nem vihette haza, de kollégája, Da'Vine Joy Randolph elnyerte a rangos elismerést a Legjobb női mellékszereplő kategóriában!

Érdemes még külön említenünk Andrew Scott és a Normális emberekben megismert Paul Mescal drámáját, melyben egy férfi a megnyugvást keresi különös, a múltjába nyíló utakon keresztül. Scott remek színpadi színész, aki a londoni színházak egyik legismertebb arca. Olyan figurákat keltett már életre a kisképernyőn, mint Moriarty a BBC féle Sherlockban vagy legutóbb a Netflix Ripley című sorozatának hátborzongató címszereplőjét, Tom Ripley-t.

A korábban már említett Lisa Frankenstein sokaknál kiverte a biztosítékot. Főként azt nehezményezték, hogy a film egyáltalán a mozikban debütált, miközben a 80as évek B-kategóriás horror- és látványelemeiben lubickol önfeledten. Nos, Zelda Williams filmjét talán épp ez az önfeledt játékosság teszi kuriózummá a kortárs horror-piacon. Mindenképp érdemes adni neki egy esélyt. Vagy utálni, vagy egyenesen imádni fogod!

Kapunk ezen kívül még egy érdekesnek tűnő horrort, amit az tesz izgalmassá, hogy történelmi jellegű. Ez a Brooklyn 45 - A szeánsz című, 2023-as, katonai veteránokat a középpontba állító horror. A film jelenleg 72 százalékos értékeléssel rendelkezik a mafabon és kabel nevű tagunk így ír róla:

"A sztori körüljárja, hogy a második világháború milyen traumákat halmozott az emberekre, és milyen irracionális gondolatokat ültetett a fejükbe. A film ezt egy természetfeletti erőként mutatja be, melyben egy szellem erőlteti rá az emberekre a sztereotípiájukat és a háborús világképüket." 

Mit kapunk még?

A 14, a tavasz utolsó hónapjában debütáló film közt akad a gyerekek számára is valami, érkezik ugyanis a Szőrmók Szuperhősök - Állati menet!

Drámákban igazán nem lesz hiány! Catherine Deneuve főszereplésével jön a Bernadette – A főnökasszony, a nagyszerű japán szereplőgárdával készült Tökéletes napok Wim Wenderstől, a Hétköznapi kudarcok, ami egyszerre dráma és sci-fi, azzal a különleges apropóval, hogy Kerekes Vica játssza az egyik főszerepet benne!

A fekete pók című német film újra előveszi az ördögöt, ebben a középkori keretben játszódó drámában, amiben szintén magyar szereplőnek örülhetünk! Sütő András mutatkozhatott be a filmben szélesebb közönség előtt.

A dokumentumfilmeket a 306 Hollywood képviseli, amely a hátrahagyott tárgyak életéről mesél. Romantikus alkotásokkal ezúttal nem vagyunk elkényeztetve, de azért A szenvedély íze című francia film felkerült a listára, Juliette Binoche rajongóinak legnagyobb örömére!

És végül, de nem utolsó sorban kapunk egy fantasyt is, méghozzá Josh O'Connor főszereplésével, aki jelenleg épp a Challengers-ben látható a mozikban.

A 14 újonnan érkező film közt egy nagy meglepetés is helyet kapott! A szemfülesek megtalálják a listában!

#14

78 Téli szünet  (2023)

(10) (5)

dráma | vígjáték

Mozikban | Telekom TVGO (2024.05.31.)

Paul Hunham tanárt (Paul Giamatti) senki sem kedveli, sem a diákjai, sem a kollégái, sem az igazgató, akik mindannyian idegesítőnek találják nagyképűségét és merevségét.... több»

Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.31.
#13
Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.30.
#12

dráma

Mozikban | Telekom TVGO (2024.05.28.)

Miután megérkezett az Elysée-palotába, Bernadette Chirac abban reménykedett, hogy végre megkapja a megérdemelt helyet: ő, aki mindig is férje árnyékában dolgozott, végre... több»

Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.28.
#11

73 Tökéletes napok  (2023)

(2) (5)

dráma

Mozikban | Telekom TVGO (2024.05.22.)

Hirayama (Koji Yakusho) látszólag tökéletesen elégedett egyszerű tokiói WC-takarítói életével. A szigorúan strukturált napi rutinján kívül a zene és a könyvek iránti... több»

Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.22.
#10

72 Hétköznapi kudarcok  (2022)

(2) (1)

dráma | sci-fi

Cinego | Filmio | Telekom TVGO

Egy nagyvárosi történet, amelyben három nő éli átlagos mindennapjait. A dolgok viszont megváltoznak, hiszen különös események sorozata veszi kezdetét. Apró robbanások rázzák... több»

Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.16.
#9

akció | kaland | sci-fi

Mozikban | Telekom TVGO

A végső, mindent átfogó harc nem ért véget Kong és Godzilla monumentális összecsapásával. Most az emberiség kénytelen beismerni sebezhetőségét, felismerve, hogy nem ő a... több»

Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.14.
#8

77 Lisa Frankenstein  (2024)

(8) (3)

fantasy | horror | vígjáték

Telekom TVGO

Az elismert író, Diablo Cody szerelmi története egy meg nem értett tinédzserről és középiskolai szerelméről szól, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután egy sor... több»

Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.10.
#7

dokumentum

Cinego | Telekom TVGO

Amikor két testvér régészeti ásatásra vállalkozik néhai nagymamájuk házában, mágikus-realista utazásra indulnak, hogy megkeressék, milyen élet marad a hátrahagyott tárgyakban. több»

Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.09.
#6

88 Mind idegenek vagyunk  (2023)

(1) (3)

dráma | fantasy | romantikus

Disney+ | Telekom TVGO (2024.06.05.)

Londonban, a szinte üres toronyházában egy este Adam (Andrew Scott) véletlenül találkozik titokzatos szomszédjával, Harryvel (Paul Mescal), ami felforgatja Adam életét. Ahogy Adam... több»

Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.06.
#5

dráma

Filmio | Telekom TVGO

A félelmet nem ismerő fiatal bába, Christine egyezséget köt az ördöggel, hogy megmentse faluját a német lovagok brutális terrorjától. Amikor azonban az ördög pókokat szabadít... több»

Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.02.
#4

dráma | horror | történelmi

Telekom TVGO

Öt katonai veterán, akik gyerekkoruk óta a legjobb barátok, összegyűlnek, hogy támogassák bajba jutott házigazdájukat, miközben múltjuk metaforikus szellemei túlságosan is... több»

Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.02.
#3

28 Álmaid hőse  (2023)

(11) (5)

horror | vígjáték

Cinego | Telekom TVGO

Mi lenne, ha hirtelen mindenki felismerne az utcán? Ez az a helyzet, amelyben Paul (Nicolas Cage), egy biológiaprofesszor, aki meglehetősen hétköznapi családi életet élt. Most úgy... több»

Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.01.
#2

66 A szenvedély íze  (2023)

(3) (5)

dráma | romantikus | történelmi

Mozikban | Telekom TVGO | Cinego

Eugénie, a kiváló szakácsnő 20 éve dolgozik a híres gasztronómus Dodinnak. Az évek során a gasztronómia iránti szenvedélyük és az egymás iránti kölcsönös csodálatuk... több»

Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.01.
#1

70 A kiméra  (2023)

(3)

dráma | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban | Telekom TVGO | Cinego

Mindenki a saját kiméráját hajszolja, anélkül, hogy valaha is képes lenne megragadni azt. Egyeseknek a könnyű pénzről való álom, másoknak egy elmúlt szerelem keresése. A... több»

 Streaming bemutató a Telekom FilmPremieren: 2024.05.01.