A film noir szerelmesei tudják, hogy Raymond Chandler író és Philip Marlowe, a keménykötésű detektív neve kéz a kézben jár a filmműfajjal.

Az évtizedek során számos időtálló Marlowe-alakítást láthattunk a vásznon, Humphrey Bogart és Dick Powell korszakalkotó alakításaitól kezdve Hosszú álom és Gyilkosság a gyönyöröm című filmekben, egészen Elliott Gould 1973-as A hosszú búcsú című filmjében nyújtott rendhagyó alakításáig. Most Liam Neeson a 100. főszerepében, a Marlowe című filmben próbálja ki magát a karakter bőrében. A bemutató 2023 Valentin-napi hétvégéjén lesz.

Marlowe legújabb filmre vitele mögött pedig rengeteg filmes nagyság áll. A síró játék rendezője, Neil Jordan irányítja a filmet, míg A tégla forgatókönyvírója, William Monahan John Banville 2014-es Marlowe-regényét, a "The Black-Eyed Blonde"-ot adaptálja a nagyvászonra. Az 1930-as években játszódó krimiben Marlowe-t felbérelik, hogy megtalálja egy örökösnő régi szerelmét, és fokozatosan egy sokkal baljósabb összeesküvésre bukkan.

Íme a film hivatalos szinopszisa az Open Roads Films jóvoltából:

A MARLOWE, egy lebilincselő noir krimi, amely az 1930-as évek végi Los Angelesben játszódik, középpontjában egy utcai, szerencsétlen nyomozó, Philip Marlowe áll, akit Liam Neeson alakít, és akit felbérelnek, hogy megtalálja egy elbűvölő örökösnő, egy ismert filmsztár lányának volt szerelmét. Az eltűnés hazugságok hálóját tárja fel, és Marlowe hamarosan egy veszélyes, halálos nyomozásba keveredik, ahol mindenkinek van rejtegetnivalója.

Neeson mellett a Marlowe-ban többek közt Diane Kruger, Jessica Lange, François Arnaud és Alan Cumming is szerepel. 

"Nem tudom elképzelni a Marlowe-t Liam Neeson nélkül" - mondta Jordan egy sajtónyilatkozatban - "De Michael Collinst sem tudom elképzelni nélküle. Talán egy ikon kell ahhoz, hogy egy ikont játsszon - ezt leszögezve, nem is érezhetném nagyobb megtiszteltetésnek, hogy Liammel dolgozhatok együtt a 100. filmjében, egy olyan projektben, amelyre mindannyian hihetetlenül büszkék vagyunk."

Szóval, hogyan fog Liam Neeson Philip Marlowe alakítása Bogart, Powell, Robert Montgomery és mások legendás alakításaihoz képest helytállni? Megtudhatjuk, amikor a Marlowe február 15-én a mozikba kerül. Nézd meg a film trailerét alább.

50 Marlowe  (2022)

thriller

A rosszul menő üzlet és a magány teljesen megviseli Philip Marlowe magánnyomozót, hamarosan felkeresi őt egy gyönyörű lány, aki megbízza, hogy találja meg volt szeretőjét, aki... több»