Itt a 6 legjobb(an várt) horrorfilm, amit még idén nyáron láthatsz

A horror rajongóinak jó nyaruk lesz! Jön Az ördögűző filmek legújabb verziója, az Ördögűzés és egyik kedvenc horror-sorozatunk is új epizóddal érkezik: Hang nélkül: Első nap! Végre megtudhatjuk, hogy is kezdődött minden!

De nem csak ezek a nagy kultikusok térnek vissza, hanem minden űrlényes horrorok legfélelmetesebbike, az Alien sorozat is, a legújabb történettel, az Alien: Romulus cíművel, amelyben például a Shadow and Bone – Árnyék és csontból ismerős Archie Renaux is a szörnyek nyomába ered.

Szóval, horror-fanok, elő a naptárakkal és készüljetek a - remélhetőleg - velőtrázóan, vérfagyasztóan vad filmekre, melyeket első körben majd a mozikban láthattok!

Jó szórakozást!

#6

NA Ördögűzés  (2024)

(1)

horror | thriller

Egy problémás múltú színész egy horrorfilm forgatása közben kezdi helyrehozni az életét. Mindeközben elidegenedett lánya azon tűnődik, hogy apja vajon visszacsúszik-e korábbi... több»

Bemutató: július 4. / Az Ördögűzés (The Exorcism) Joshua John Miller rendezésében és M. A. Fortinnal közösen írt forgatókönyve alapján készült. A film főszereplői Russell Crowe, Ryan Simpkins, Sam Worthington, Chloe Bailey, Adam Goldberg, Adrian Pasdar és David Hyde Pierce. A sztori: "Az Ördögűzés története Anthony Miller, egy problémás színész nyomába ered, aki egy természetfeletti horrorfilm forgatása közben kezd furcsa eseményeket tapasztalni. Elidegenedett lánya azon tűnődik, hogy vajon apja visszacsúszik-e a múltbeli függőségeibe, vagy valami sokkal baljósabb dolog van a háttérben."
#5

horror

Egy messzi faluban két testvér egy démon által megszállt férfit talál egy szegény családnál. Még a szertartás előtt megölték az ördögűzőt rejtélyes módon, a gonosz pedig... több»

Bemutató: július 11. / A 2023-as természetfeletti horrorfilmet Demián Rugna írta és rendezte. Az Argentína és az Egyesült Államok nemzetközi koprodukciójában készült film főszereplői Ezequiel Rodriguez, Demián Salomon, Luis Ziembrowski, Silvia Sabater és Marcelo Michinaux. A sztori: A közeli erdőben hallott lövéseket követő reggelen a testvérek, Pedro és Jaime felfedezik egy férfi fél testét, ami egy közeli kunyhóhoz vezeti őket, ahol María Elena, egy idős asszony és két fia bujkál. A legidősebb, Uriel, rothadóvá vált, egy meg nem született démon által megszállt lénnyé, aki a fizikai születésre vár. A holttest egy „Tisztítóé" volt, egy olyan személyé, akit María Elena azért hívott, hogy megölje Urielt és elvetesse a démont, mielőtt az másokat is megszállna. A Rotten Tomatoes-on a 105 kritika 98 százaléka pozitív, 7,9/10-es átlagértékeléssel. A honlapon a konszenzus így szól: „Egy keményen ütős horrorfilm, amelynek felszíni szintű ijesztgetései éppoly magával ragadóak, mint a tematikus aggályai, a film egy zsigerileg nyugtalanító kiegészítést jelent a megszállottságot ábrázoló horror kánonjához.”
#4

NA A csapda  (2024)

(2)

horror | misztikus | thriller | vígjáték

A családapa, Cooper (Josh Hartnett) és tinédzser lánya (Ariel Donoghue) részt vesznek popbálványuk, Lady Raven (Saleka Shyamalan) koncertjén. Ám hamarosan kiderül, hogy a... több»

Bemutató: augusztus 8. / M. Night Shyamalan legújabb munkája, melyet ő maga írt, rendezett és producerként is közreműködött benne. A film főszereplői Josh Hartnett, mint Cooper, a "Mészáros", Ariel Donoghue, Saleka Shyamalan, Hayley Mills és Allison Pill. A sztori: Cooper, a „Mészárosnak” becézett sorozatgyilkos csatlakozik a lányához a popsztár Lady Raven koncertjén, amely eseményről rájön, hogy a rendőrség csapdája, hogy elkapják. Vajon sikerül megszöknie?
#3

67 A figyelők  (2024)

(6) (2)

fantasy | horror | misztikus

Mozikban

Láthatatlanok, mégis tanúi mindennek. Valahol Írország nyugati tágas vidékein Mina (Dakota Fanning alakításában) egy hatalmas, alig feltérképezett erdőben ragad. Lerobbant... több»

Bemutató: június 3. / A természetfeletti horrorfilmet Ishana Night Shyamalan írta és rendezte, producere az édesapja, M. Night Shyamalan, és A. M. Shine azonos című regénye alapján készült. A főszerepekben Dakota Fanning, Georgina Campbell, Oliver Finnegan és Olwen Fouéré látható. A sztori dióhéjban: A 28 éves művésznő, Mina egy kiterjedt, érintetlen nyugat-írországi erdőben reked. Miután menedéket talál, tudtán kívül csapdába esik három idegennel együtt, akiket titokzatos lények figyelnek és követnek minden éjjel...
#2

dráma | horror | sci-fi | thriller

Mozikban

Az Első nap a korábban hatalmas sikert aratott Hang nélkül és annak folytatásának spin-off előzményfilmje. Történetünk egy olyan világban játszódik, amelyben kifinomult... több»

Bemutató: június 27. / A Michael Sarnoski által írt és rendezett amerikai apokaliptikus horrorfilm, amely a John Krasinskivel közösen kitalált történet alapján készült. A film egy spin-off előzményfilmként és a Hang nélkül filmsorozat harmadik részeként szolgál. A film főszereplői Lupita Nyong'o, Joseph Quinn és Alex Wolff, Djimon Hounsou pedig az A Quiet Place II. rész (2020) című filmben játszott szerepét ismétli meg. Az első film előtt játszódó filmben egy Sam nevű nőnek kell túlélnie az ultrahangos hanghallással rendelkező, vérszomjas idegen lények invázióját New Yorkban...
#1

32 Alien: Romulus  (2024)

(1) (1)

horror | sci-fi

Egy fiatalokból álló űrgyarmatosító csapat kutatásra indul egy elhagyott űrállomásra, de közben az univerzum legfélelmetesebb életformájával szembesülnek. több»

Bemutató: augusztus 15. / Miközben egy elhagyatott űrállomás rejtett zugait kutatják, fiatal űrkolonizálók egy csoportja az univerzum legfélelmetesebb életformájával találja szemben magát. Ridley Scott producer, A nyolcadik utas: a halál, a Prometheus és az Alien: Covenant direktora, valamint Fede Alvarez rendező (Vaksötét) hátborzongató moziélményt kínál a lankadatlan népszerűségű Alien-sorozat legújabb fejezetével, ami visszatér az idén születésének 45. évfordulóját ünneplő franchise gyökereihez.