Rebel Wilson szintén kifejtette a véleményét azzal a kérdéssel kapcsolatban, miszerint egy homoszexuális karaktert csakis homoszexuális színész játszhatna el.

A színésznő a BBC Radio 4 Desert Island Discs című műsorában adott új interjújában megjegyezte, hogy szerinte ez “teljes képtelenség”. “Nem hiszem, hogy más lenne a mérce, inkább arról van szó, hogy ha te vagy valami, akkor most már szabad viccelődnöd vele. Tehát mondjuk, ha túlsúlyos vagy, akkor mondhatsz vicceket. De ha nem vagy az, akkor nem lehet” - mondta Wilson a kettős mércére vonatkozóan.

“Ez olyan területre megy át, mintha azt mondanánk, hogy ‘Nos, csak hetero színészek játszhatnak hetero szerepeket, és meleg színészek játszhatnak meleg szerepeket’, ami szerintem teljes képtelenség” - tette hozzá a színésznő.

“Szerintem bármilyen szerepet eljátszhatsz, amit csak akarsz. De szerintem a komédiában mindig is az volt a feladatod, hogy kacérkodj azzal a határvonallal, hogy mi az elfogadható. Néha átléped azt, de végül is az a célod, hogy szórakoztasd az embereket” - mondta Wilson.

Rebel Wilson egyébként 2022 júniusában coming outolt, amikor bevallotta, hogy kapcsolatban él jelenlegi menyasszonyával, Ramona Agrumával.