Nagyot megy a Netflixen Az ismeretlen Drakula, a 2014-es amerikai akció-horrorfilm Gary Shore rendezésében, Luke Evans főszereplésével. A produkció már napok óta kirobbanthatatlan a legfelkapottabb filmek top10-es listájáról, jelenleg épp a 7. helyen áll.

A film Drakula eredettörténetét dolgozza fel. A 15. században III. Vlad, az egykor rettegett harcos békében uralkodik Erdélyben. Felfedezve egy lehetséges ottomán inváziót, Vlad találkozik egy vámpírral, Caligulával, és annak segítségét kéri, hogy megmentse fiát az ottománoktól. Az ideiglenes vámpírhatalommal felruházott Vlad harcol az oszmán sereg ellen, de tragikus veszteséggel kell szembenéznie.

A Universal Pictures által 2014 októberében bemutatott film világszerte 217 millió dolláros bevételt hozott 70 millió dolláros költségvetés mellett, de meglehetősen vegyes kritikákat kapott. A Rotten Tomatoes 25%-os értékelésen áll, azonban a hazai közönség ennél lényegesen jobbnak látta a filmet, mely nálunk a mafabon 73%-on áll.

Ha korábban lemaradtál volna róla vagy újra megnéznéd, a mafabos adatlapról a Netflix logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

akció | dráma | fantasy | háborús | horror

Erdélyben évek óta béke honol III. Vlad (Luke Evans) havasföldi fejedelemnek és szeretett feleségének, Mirenának (Sarah Gadon) köszönhetően, ugyanis sikerült meggyőzniük az... több»