Petíciót indítottak, hogy a jövőben is Csernák János szinkronizálja Liam NeesontA kép forrása: MTVA

Néhány héttel ezelőtt tett közé egy bejegyzést Csernák János, amelyben elárulta, miért cserélték le Liam Neeson szinkron szerepéből.

A 24.hu beszámolója szerint Csernák egész egyszerűen sértésnek nevezte azt az összeget, amelyet a jövőben kívántak fizetni neki a munkáért. “Azért azt tisztázzuk, hogy egy A ligás világsztár filmjének szinkronjáért /közel 100 tekercsről beszélünk, /, számomra egy vásárlás, adott esetben 2 tank benzin összegét, 40 valahány ezer Ft-ot felajánlani, amiből még lejön az adó, és a benzinköltség, /mindenki tudja, hogy vidéken lakom/ úgy GYALÁZAT ahogy van, egyenesen SÉRTÉS. Az meg, hogy én rákértem ugyanennyit és nem adták meg, piti szemétség” - írta korábban a színész a Facebookon.

Az ügy fejleményeként kiderült, hogy Csernákot Mihályi Győző, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének elnöke váltja majd a szerepben, aki a jövőben Neeson mellett Richard Gere-nek is kölcsönzi majd a hangját.

“Azért az érdekes, hogy mint Mihályi Győző színész, elkövetsz egy erkölcsileg minimum kifogásolható dolgot, aztán pedig, mint Mihályi Győző, a SziDosz elnöke a szakszervezet honlapján közzétett Nyílt levélben megpróbálod megvédeni saját magadat?” - reagált Csernák Mihályi Győző azon nyilatkozatára, amelyben azt magyarázta, miért vállalta el a munkát, és amelyet az általa vezetett szervezet weboldalán tett közzé.

A történések ugyanakkor nem álltak meg ezen a ponton, mivel rajongói petíciót indítottak, amelyben követelik, hogy Csernák János kapja meg a jövőben is a szerepet. “Film- és szinkronrajongóként kevés rosszabb filmélmény van annál, hogy egy-egy ismert arc nem a jól megszokott magyar hangján szólal meg. Most Liam Neeson és Richard Gere fogja mellőzni Csernák János orgánumát. Ne várjuk meg, hogy Harrison Fordot is más szinkronizálja!” - olvasható a petíció szövegezésében.

Neeson legutóbbi filmje, a Megtorlás március 1-től látható a Netflixen.

akció | dráma | kaland | krimi | thriller

A film egy sikeres Wall Street-i ügyvezető történetét követi nyomon, aki munkába menet felfedezi, hogy egy ismeretlen támadó bombát helyezett el az autójában. A nap folyamán egy... több»