Streaming szemle: 5 kihagyhatatlan premier, amit a jövő héten nézhetsz (január 2-8)

Az új év első hete is sok érdekes és izgalmas filmet illetve sorozatot hoz az országban elérhető streamingszolgáltatók jóvoltából. A következő listában összeválogattuk azokat, amelyeket érdemes lesz szem előtt tartanunk a következő napokban. Mindegyik premier elérhető lesz egy kattintással is a weboldalunkról, megtekintésükhöz természetesen előfizetés szükséges az adott szolgáltatónál.

#5

65 A fúrótorony  (2023)

(2)

dráma | thriller

Amazon Prime Video

Egy távoli skót olajfúrótornyon dolgozó munkások egy csoportjának vissza kellene térnie a szárazföldre, amikor rejtélyes köd burkolja be és természetfeletti erők kerítik... több»

A dráma a Kinloch Bravo olajfúrótornyon játszódik, amely a skót partoknál, az Északi-tenger veszélyes vizein található. Amikor a legénységnek vissza kellene térnie a szárazföldre, rejtélyes és mindent beborító köd érkezik, és a parttal, illetve a külvilággal való minden kommunikáció megszakad.
#4

dokumentum | életrajzi

Disney+

Az Abbey Road stúdió eddig elmondatlan története, sztárinterjúk segítségével, valamint a stúdió helyiségeinek feltárásával. több»

A brit dokumentumfilm Mary McCartney első rendezése. Megismerhetjük a londoni Abbey Road stúdió történetét, valamint az ott játszó zenészek élményeit és emlékeit. A John Battsek által készített dokumentumfilm az Abbey Road Studios 90. évfordulójának 2022 novemberében tartott ünnepségsorozatának központi elemét képezte.
#3

63 Röfi (Malacka)  (2022)

(10) (2)

dráma | horror | kaland | thriller

HBO Max | Telekom TVGO

Nem mindenki szereti a nyarat. Sara számára ez az évszak annyit jelent, hogy a falujában élő többi lány állandó gúnyolódásával, ítélkezésével és bántalmazásával kell... több»

A Röfi (spanyolul: Cerdita) egy 2022-es spanyol-francia horror-thriller, amelyet Carlota Pereda rendezett és írt az azonos című 2019-es rövidfilm alapján. A főszereplő Laura Galán, aki megismétli a rövidfilmes szerepét. Továbbá felbukkan még Richard Holmes, Carmen Machi, Claudia Salas, Irene Ferreiro, Camille Aguilar és Pilar Castro is.
#2

76 Halványkék szemek  (2022)

(27) (3)

horror | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Egy veterán nyomozó egy rejtélyes gyilkos nyomába ered fiatal társával, akit évekkel később Edgar Allan Poe néven ismer majd meg a világ.

Christian Bale első nagy Netflix-filmje (amely karácsonykor moziba is került az Államokban), amely Louis Byard regényét dolgozza fel. A hivatalos szinopszis alapján egy nyomozót követhetünk figyelemmel, amint egy kadét gyilkossági ügyét próbálja felderíteni. Nehéz dolgát igyekszik megkönnyíteni egy fiatalember, akit később a világ Edgar Allan Poe néven ismer meg.
#1

64 Amszterdam  (2022)

(7) (9)

dráma | szatíra | történelmi

Disney+ | Amazon Prime Video | Telekom TVGO

A 30-as években játszódó film három barátot követ, akik szemtanúi lesznek egy gyilkosságnak, majd maguk is gyanúsítottakká válnak. Saját kezükbe veszik sorsukat, leleplezik az... több»

Az Amszterdam egy vígjáték-triller, amelyet David O. Russell írt, rendezett és producerként is közreműködött. A Christian Bale, Margot Robbie és John David Washington főszereplésével készült filmben olyan színészeket is láthatunk még, mint Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldana, Mike Myers, Michael Shannon, Timothy Olyphant, Andrea Riseborough, Taylor Swift, Matthias Schoenaerts, Alessandro Nivola, Rami Malek és Robert De Niro. A történet az 1933-as amerikai politikai összeesküvésen alapszik, és három barátot - egy orvost, egy ápolónőt és egy ügyvédet - követ nyomon, akik egy nyugdíjas amerikai tábornok rejtélyes meggyilkolását követően újra találkoznak, és megpróbálják leleplezni a gyilkost. A filmet 2021 januárja és márciusa között forgatták Los Angelesben, és ez Russell első filmje a Joy (2015) óta.