Jack és Rose szerelmi szála volt a Titanic című film egyik hajtóereje, viszont létezik egy rajongói elmélet, ami teljesen más fénybe helyezi a történteket.

Amikor 1997-ben megjelent, szenzációként járta körbe a világot, egyértelmű kasszasiker volt és örökre megmaradt az emberek emlékezetében. Egy elmélet azt feltételezi, hogy Jack Dawson csupán Rose DeWitt Bukater képzelőerejének szüleménye volt. Románcuk sok néző szívét rabul ejtette, azonban ez a feltevés nagyon más fénybe helyezi kapcsolatukat.

A Titanic a főszereplők feljebb említett kapcsolatát az 1912-ben elsüllyedt hajó katasztrófájának keretébe helyezi. Jack egy szegény sorból származó srác, Rose ezzel szemben egy gazdag családból érkezik, és olyan státusznak kell megfelelnie, amit nem biztos, hogy kedvel, vagy örömet szerez számára. A páros különböző világokból érkezik, és a románcuk egy klasszikus, ősrégi mese, amit sokan dolgoztak már fel, viszont James Cameron egy valós eseménnyel és drámával is ötvözi a történetet.

A befejezés szerint Jack halálra fagy a vízben, amit a rajongók máig nehezen fogadnak el. 2017-ben napvilágot látott az interneten az elmélet, ami szerint a karakter sosem létezett. A Redditen a rajongók arról diskuráltak, hogy Leonardo DiCaprio karaktere egyfajta őrangyal Rose számára, aki a film kezdetén teljesen elveszett, és nincsenek tervei a jövőre nézve. Akkor jelenik meg először a lánynak, amikor az öngyilkosságon gondolkodik, és egyetlen célja, hogy segítsen a lánynak megtalálni a boldogságot.

Az biztos, hogy egy érdekes elképzeléssel szembesültünk, ami teljesen megváltoztatja az élményt, amit a film nyújthat. A rajongók odáig merészkedtek, hogy szerintük a mozi nem is egy szerelmi történet, hanem Rose útja a beteljesülés felé. Személyes sztori, amiben Rose túléli a balesetet, és megtanul önmagáért élni.

Ennek ellenére az elmélet nagyon sok sebből vérzik, de akadnak 'bizonyítékok' - például, hogy Rose idős nőként maga mondja a filmben, hogy Jack nem létezik, csak az emlékeiben. Mindemellett Jack valóban segít a lánynak abban, hogy továbblépjen, és ne nyugodjon bele abba az életbe, amit rákényszerítettek.

Nem tartjuk valószínűnek, hogy Cameron ezzel a fejében készítette el a filmet és ha még ez is lenne az igazság, nem most fedné fel. Viszont a filozofálgatás érdekes lehet, és a felhasználó, aki a Redditen nyilvánossá tette elméletét, talán további meggyőző bizonyítékokkal is rendelkezik.

Ha kíváncsi vagy néhány ritka, kulisszák mögött fotóra Jakcről és Rose-ról a film forgatásáról, lapozd át a fenti galériánkat!

84 Titanic  (1997)

dráma | katasztrófafilm | romantikus

A 20. század kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül... több»