TOP10: Erről a 10 filmről beszél most mindenki (12. hét, 2024)

Valószínűleg senkit sem ér meglepetésként, hogy melyik az a film, amire a legtöbben voltak kíváncsiak a mögöttünk hagyott héten. Akkora felhajtást csaptak körülötte hazánkban, hogy egyszerűen képtelenség volt figyelmen kívül hagyni. Természetesen a Most vagy soha! volt az a film, aminek az adatlapjára a legtöbben kattintottak, utána viszont már érdekesebben alakult az e heti toplista.

A Most vagy soha! lett tehát a legkeresettebb film a héten, ami persze nincs egyenes arányban az értékeléseivel, de ezt már megszokhattuk. Az 1848-as forradalmat és szabadságharcot megelőző napokat feldolgozó erősen fiktív sztorit a Mafabon is csak 48 százalékra értékelték az olvasók.

A második helyre befutott Az ír kívánságot viszont még ennél is pocsékabb filmnek tartják a maga 28 százalékos tetszési indexével. Lindsay Lohan igyekszik újra tényezővé válni a filmiparban, nem biztos, hogy ez a film fogja közelebb vinni a céljához, de tény, hogy rengetegen volta kíváncsiak rá.

A harmadik helyezett a legérdekesebb, ez ugyanis az immár húsz éves Fűrész! A legendás franchise-t beindító film még messze nem csak az öncélú szeletelésről és trancsírozásról szólt, inkább volt egy végig feszült és nyomasztó pszichothriller, aminek a befejezése a mozitörténelem egyik legnagyobb csattanója volt. Valószínűleg azért kapták most fel újra, mert nemrégiben elérhetővé vált a Netflixen is.

A negyedik helyre az év legjobb háborús filmjének tartott A róka futott be, mögötte pedig Millie Bobby Brown legújabb filmje, a közepesen borzasztó A hercegnő és a sárkány lett az ötödik legkeresettebb film. A hatodik helyen az épp ma mozikba kerülő Kung Fu Panda 4 végzett.

A Dűne: Második rész még mindig rengeteg olvasót vonz, így a hetedik legkeresettebb film lett a héten. A Szegény párák pedig valósággal tarolt a díjátadókon: négy Oscar-díj, öt BAFTA-díj és két Golden Globe van már a vitrinben. Vélhetően ezért is kíváncsiak rá sokan, így lett a nyolcadik legkeresettebb a héten.

A kilencedik helyen végzett az Imádlak utálni, amely a mozik után a napokban a Telekom TVGO kínálatában is megjelent. A tízedik helyre pedig a Tökéletes napok futott be, amely szintén több díjat is bezsebelt már és jelenleg is a mozikban látható.

#10

74 Tökéletes napok  (2023)

(2) (5)

dráma

Mozikban

Hirayama (Koji Yakusho) látszólag tökéletesen elégedett egyszerű tokiói WC-takarítói életével. A szigorúan strukturált napi rutinján kívül a zene és a könyvek iránti... több»

Hirajama Tokióban dolgozik, munkája során mosdókat takarít. A férfi láthatóan elégedett egyszerű, harmonikus egyhangúságban telő életével, és örömet lel az élet apró csodáiban. Szabadidejét a zene és a könyvek iránti szenvedélyének szenteli, emellett rajong a fákért is, amelyeket féltve gondoz és állandóan fényképez is. Váratlan találkozások sorozatán keresztül fokozatosan egyre több minden derül ki a múltjából.
#9

67 Imádlak utálni  (2023)

(24) (5)

romantikus | vígjáték

Mozikban | Telekom TVGO

A csodálatos első randi után Bea és Ben tüzes vonzalma jéghideggé válik – egészen addig, amíg váratlanul újra össze nem találkoznak egy ausztráliai esküvőn. Így hát azt... több»

Találkoztak, együtt töltöttek egy éjszakát, és azóta gyűlölik egymást. Van ilyen. Bea (Sydney Sweeney) és Ben (Glen Powell) biztos, hogy nem illenek össze. Ha néha véletlenül összefutnak valahol, tutira elszabadul a pokol: csak bántani tudják egymást. De lesz egy esküvő Ausztráliában, amin mindkettejüknek részt kell venniük. Nincs kibúvó, nincs duma: utazniuk kell. Néhány napon, néhány bulin, néhány vacsorán keresztül el kell viselniük egymás közelségét, miközben egy gyönyörű tengerparti házban ott kavarog körülöttük egy csomó régi szerelmük, néhány kíváncsi rokonuk és kavarni mindig kész felmenőjük. Szóval, azt teszik, amit két érett, felnőtt, felelősségteljes ember ilyenkor tehet: úgy tesznek, mintha szerelmespár lennének – azt remélik, hogy így mindenkinek könnyebb lesz. Nem is tévedhettek volna nagyobbat.
#8

65 Szegény párák  (2023)

(14) (5)

romantikus | sci-fi

Mozikban | Disney+ | Telekom TVGO

Egy fiatal nőt, Bella Baxtert (Emma Stone) a hétköznapinak aligha nevezhető tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) visszahozza az életbe. Baxter vezetésével Bella útra kel, hogy... több»

Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.
#7

79 Dűne: Második rész  (2024)

(40) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban | Telekom TVGO

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában játszódó történetben két nagyhatalmú uralkodóház harcol az Arrakis bolygó feletti hatalomért, mert az ismert univerzumban egyedül az itteni végtelen sivatagban bányászható az a fűszer, amely lehetővé teszi a csillagközi utazást. A Harkonnenek ura kiirtatta az Atreides családot. De Paul Atreides herceg (Timothée Chalamet) megmenekült: a pusztaságban bujkál egy titokzatos, nomád nép, a fremenek között, ahol megismerkedik egy lánnyal, Csanival (Zendaya). Az a sorsa, hogy bosszút álljon a családjáért, háborúba vezesse a hozzá hű seregeket. Döntenie kell, hogy élete nagy szerelmét választja-e, vagy beteljesíti a végzetét. Az univerzum sorsa múlik azon, hogy mit határoz: és végül olyan útra lép, amely megváltoztathatja azt a szörnyű jövőt, amelyet egyedül ő lát előre.
#6

88 Kung Fu Panda 4  (2024)

(5) (5)

akció | animáció | kaland

Mozikban

Közel egy évtized után a DreamWorks Animation izgalmas sorozatának új felvonásában a legfurább kungfu mester visszatér. Miután a bátor Sárkányharcosként túlélt három... több»

Csaknem egy évtized után tavasszal visszatér a legkülönösebb kungfu mester a DreamWorks Animation fergeteges sorozatának baresz új fejezetében. Bátor Sárkányharcosként végigcsinált három halált megvető kalandot, és most a sors újabb feladat elé állítja: pihenjen már egy kicsit. Pontosabban hogy legyen a Békevölgy szellemi vezetője. Ezzel van néhány nyilvánvaló probléma. Egyrészt Po annyit tud a szellemi vezetésről, mint a paleodiétáról, másrészt gyorsan találnia kell egy új Sárkányharcost, és ki kell képeznie, mielőtt átvehetné új, magas beosztását. Ám ami még rosszabb, mostanában láttak felbukkanni egy gonosz, nagyhatalmú varázslónőt, Kaméleont, aki apró gyík létére fel tudja venni bármilyen lény alakját, legyen az nagy vagy kicsi. És Kaméleon ráveti dülledt kis szemét a bölcsesség pálcájára, amivel hatalmában állna megidézni az összes gonosztevőt, akiket Po átküldött a szellemek birodalmába. Pónak tehát segítségre lesz szüksége. Meg is találja – nagyjából – egy ravasz, gyors eszű tolvaj, Zhen személyében, aki egy pusztai róka, azaz korzak, és nagyon Po bögyében van, de a képességei felbecsülhetetlenül értékesek. Ha meg akarják védeni a Békevölgyet Kaméleon hüllőkarmaitól, akkor a komikus párosnak össze kell dolgoznia. És miközben zajlanak az izgalmas és mulatságos események, Po rájön, hogy a hősök bizony a legváratlanabb helyeken teremnek…
#5

akció | fantasy | kaland

Netflix

Egy kötelességtudó leány beleegyezik, hogy hozzámegy egy jóképű herceghez, ám kiderül, hogy a királyi család egy ősi adósság törlesztésére akarja őt felhasználni... több»

Egy kötelességtudó leány beleegyezik, hogy hozzámegy egy jóképű herceghez, ám kiderül, hogy a királyi család egy ősi adósság törlesztésére akarja őt felhasználni áldozatként.
#4

72 A róka  (2023)

(3) (5)

dráma | háborús | történelmi

Mozikban

Az 1920-as évek közepén az osztrák Streitberger család a legkisebb fiát, Franzot (Simon Morzé) egy nagygazda mellé adja. Neki kemény munkával kell eltartania őket a nagygazda... több»

Az 1920-as évek közepén az osztrák Streitberger család a legkisebb fiát, Franzot (Simon Morzé) egy nagygazda mellé adja. Neki kemény munkával kell eltartania őket a nagygazda birtokán. Amikor azonban nagykorúvá válik, úgy dönt, hogy elég volt, és kilép. Még ennyi év után is dühös és csalódott, hogy ilyen fiatalon egyszerűen szolgaságra kényszerítették, és új munkát keresve beáll a hadseregbe. Az érzékeny Franz azonban inkább magának való, és egyáltalán nem jön jól a többi katonának. 1940-ben a századnak meg kell indítania a Franciaország elleni támadást. Franz azonban véletlenül talál egy sérült rókakölyköt, és gondját viseli. Ápolja a fiatal rókát, és rájön, hogy olyan érzéseket vált ki belőle, amelyeket régen olyan mélyre zárt.
#3

87 Fűrész  (2004)

(94) (59)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Egy kegyetlen, rejtőzködő és önjelölt erkölcscsősz az élet értékére szeretné megtanítani embertársait úgy, hogy lehetetlen helyzetekbe hozza őket. Előre kiszemelt... több»

Egy kegyetlen, rejtőzködő és önjelölt erkölcscsősz az élet értékére szeretné megtanítani embertársait úgy, hogy lehetetlen helyzetekbe hozza őket. Előre kiszemelt áldozatait, akiket környezetük jó és tisztességes embereknek tart, elrabolja, és olyan játékba kényszeríti, amiben saját életük a tét – akár más életének árán is. Az elképzelhetetlenül nehéz helyzetekben lévő játékosok dönthetnek, megkísérlik-e a lehetetlent…
#2

fantasy | romantikus | vígjáték

Netflix

Amikor élete szerelme eljegyzi a legjobb barátnőjét, Maddie félreteszi az érzéseit, hogy koszorúslány legyen az írországi esküvőjükön. Napokkal a pár esküvője előtt Maddie... több»

Amikor élete szerelme eljegyzi a legjobb barátnőjét, Maddie félreteszi az érzéseit, hogy koszorúslány legyen az írországi esküvőjükön. Napokkal a pár esküvője előtt Maddie spontán kívánságot intéz az igaz szerelemhez, és a leendő menyasszonyként ébred. Az álma valóra válni látszik, ám Maddie hamarosan rájön, hogy az igazi lelki társa valaki egészen más.
#1

53 Most vagy soha!  (2024)

(25) (6)

dráma | életrajzi | kaland | történelmi

Mozikban

A márciusi ifjak történetének és a forradalom nagyszabású mozifilmes feldolgozása, melynek központi karaktere a lánglelkű költő, Petőfi Sándor. több»

Nagyszabású történelmi kalandfilm a márciusi ifjakról és a napról, amely megváltoztatta a magyar nemzet történelmét.