Filmek

Legjobb filmek 2001-től 2010-ig

Saját filmes lista készítése
Caravaggio Máltán – Menekülés a mesterség csúcsára
#53261

dokumentum

A 17. század egyik legnevesebb festője, aki sajátságos technikájával iskolát, sőt irányzatot is teremtett, 1573. szeptember 28-án született Michelangelo Merisi da Caravaggio néven.... több»

Rendező: Reviczky Katalin

Ízőrzők: Simontornya
#53262

dokumentum

A Tolna megye északi részén fekvő, váráról ismert Simontornya a "bor és a bőr városa". A műsorban a csirkeraguleves májgombóccal, a betyárgombóc nokedlivel, a pontyhalászlé, a... több»

Rendező: Móczár István

Észak-Olaszország vízi útjai
#53263

dokumentum

"Velence a világ legvalószerűtlenebb városa" – állapította meg Thomas Mann egyszer a Serenissimáról, a Fenségesről. Friedrich Torberg regényének hőse, Jolesch néni egy kicsit... több»

Lakatos Menyhért
#53264

életrajzi

Lakatos Menyhért 1926-ban született a Békés megyei Vésztőn, ahogy ők nevezték maguk között a cigány-Párizsban, a putrik világában. Édesanyja konokságának köszönheti a könyvek... több»

Rendező: Sára Balázs

A Himalája
#53265

NA A Himalája  (2010)

dokumentum

A világ legnagyobb lánchegysége 3000 kilométer hosszan húzodik keresztül Ázsián. Sokan zord, ellenséges tájnak vélik, pedig természeti csodák egész tárháza bújik meg itt. Az egy... több»

Rendező: Brando Quilici

Klaus Barbie felkutatása
#53266

dokumentum

Történelmi felvételek vetnek új fényt Klaus Barbie, a lyoni Gestapo 1943–44-es vezetőjének történetére, és feltárják a botrányos védelmet, amit a német és amerikai... több»

Márkus, az erdélyi
#53267

dokumentum

Márkus János jelenleg Bécsben él, hangszerkészítő és restaurátor. De tipikus 20. századi erdélyi sors az övé tele kalanddal, vargabetűvel, megaláztatással és talpraállással.... több»

Rendező: Kamondi Zoltán

#53268

NA Plot  (2017)

thriller

A választások napján négy fiatal gyakornok olyan titokra bukkan, amely egymagában megváltoztathajta a kongresszusi választások végkimenetelét.  több»

Öngyilkosság
#53269

dokumentum

A film rövid kultúrtörténeti áttekintés után az öngyilkosság magyarországi helyzetét mutatja be. Szakemberek segítségével tárja fel a leggyakoribb okokat, amelyek növelik az... több»

Rendező: Répásy Ágnes

Szelídítések
#53270

Ötven esztendeje született Sziveri János, az újvidéki magyar irodalom egyik legismertebb alakja. A korán elhunyt költő verseiből állítottak össze színpadi művet az Újvidéki... több»

A Szilmarilok
#53271

kaland

Sok évvel a Hobbit és a Gyűrűk ura cselekményei előtt járunk, amikor istenek és sárkányok éltek Középföldén. több»

Rendező: Max Mead

#53272

dokumentum

A magyar dokumentumfilm a hazánkban végzett dinoszaurusz-kutatások és expedíciók anyagát, menetét és fontosságát ecseteli. A Bakonyban talált, ritkaságszámba menő kövületek és... több»

Találkozás Bálintitt Károllyal
#53273

dokumentum

Bálintitt Károly 1911 Decemberében született. Bár betöltötte kilencvenedik évét, rendkívüli szellemi frisseséggel idézi föl fordulatos életét. Fiatalon kérte az isteneket, hogy ne... több»

Rendező: M. Szabó Imre

18 kép egy konzervgyári lány életéből
#53274

rövidfilm

"Szabó Krisztina 27 éves. Konzervgyári dolgozó. Másmilyen életre vágyik, vagy legalább arra, hogy egyszer valami igazán nagy dolog történjen vele." (Mediawave katalógus)

Ötvenéves találkozó
#53275

játékfilm

A múlt század húszas éveiben járunk. Akar-e egy szegény szobafestő - ha már amúgy is munkanélküli - munka nélkül harminc pengőhöz és egy komplett reggelihez jutni? Akar-e parádés... több»

#53276

NA Kurt  (2022)

életrajzi

A film egy dán vállalkozó, Kurt Thorsen életútját mutatja be.

#53277

thriller

A film története szerint Collin Armistead váratlanul elveszíti feleségét, és ez miatt teljesen összeomlik. Amikor Collin megismeri Angelique-át, a nő megszállottjává válik, ugyanis... több»

#53278

horror | thriller

Egy eltemetett titkokkal teli család tagjai két évtized után újra találkoznak egy tanyán, hogy megfizessennek a múltbeli bűneikért. több»

The Dead Truth
#53279

dráma | rövidfilm

A film három ikertestvér történetét mutatja be (őket egy színész játssza), akik hat év óta most látják újra először egymást, beszélgetésük során pedig sok addigi titok kerül... több»

Rendező: Josh Burton

Szereplők: Josh Burton

#53280

NA Room 9  (2019)

dráma | horror | thriller

Egy szörnyű esemény után negyven évvel eljön a bosszúállás ideje.