Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Hajsza a férfi után
#69261

vígjáték

 Antoine feleségül akarja venni Gisele-t. De mire vannak a barátok? Julien, aki elvből harcol a házasság minden formájával, elmesél neki egy drámai történetet a szerencsétlen facér... több»

A három nővér
#69262

dokumentum | életrajzi

Kétegyházától néhány kilométerre, egy kis tanyán él Faragó Gizi és kéthúga, vagyis "a három nővér". Gizi elvált, Mari özvegy, Erzsi vénlány. Egyikőjüknek sincs gyereke,... több»

Rendező: Kőszegi Edit

Magyar apró
#69263

dokumentum

A film apróhirdetések nyomában kutatva mutat be variációkat a magyar életre. Tragikus, komikus, olykor tragikomikus sorsok bontakoznak ki a néhány soros hirdetményekből.

Columbo – Végzetes gyakorlat
#69264

krimi

Milo Janus egy igazán dörzsölt üzletember, aki sikeres egészségközponthálózatot működtet egy társával együtt. Amikor azonban Gene Stafford rájön, hogy Milo titokban hamis... több»

József, a halász
#69265

dokumentum

Goa India legkisebb állama, melynek területe mindössze három és félezer négyzetkilométer. A tenger közelsége miatt a halászat nemcsak a legfontosabb ágazat errefelé, hanem a... több»

Rendező: Mester József

A tavasz ébredése
#69266

dráma | játékfilm

Wedekind: A tavasz ébredése című 1891-ben írt darabjában a család, az iskola és az egyház kontrolláló, szexualitást tagadó szabályrendszere ellen lép fel. Bemutatja, hogyan... több»

Nagyvizit
#69267

NA Nagyvizit  (2006)

Gyurkovics Tibor fekete komédiájának harminc évvel ezelőtti, 1972-es ősbemutatóját a közönség a szocialista Magyarországról szóló, alig burkolt példázataként értelmezte. E régi... több»

Fekete karácsony
#69268

dráma

Anna, a kisvárosi tanárfeleség - "bűne" megbocsátását követően - hazatér családjához, ám a fojtott, indulatokkal és sértő tapintattal terhes légkör dacos, kemény ellenállásra... több»

Lombvirág
#69269

NA Lombvirág  (2004)

dokumentum

Európa legnagyobb ártéri erdeje, a Szekszárd és Baja közt elterülő gemenci természetvédelmi terület turisták és vadászok kedvelt úticélja. A folyótól egyre nagyobb területet... több»

Rendező: Kutny Gábor

Lövészek
#69270

NA Lövészek  (2017)

dokumentum

A dokumentumfilm Amerikában egy egyáltalán nem átlagos amerikai-magyar emigrációs szervezetről: a Lövész mozgalomról szól. Az 1960-as évektől egészen a rendszerváltásig, egyedül a... több»

Rendező: Pigniczky Réka

Contemporary Piano
#69271

zenés

2007. április 20-án két olyan előadó lépett ismét egy színpadra a Művészetek Palotájában, akik több mint 30 éve velük született tehetséggel, emberséggel és hittel ülnek le... több»

Pszichonauták (Pszichonauták)
#69272

Pszichonauta: olyan személy, aki különféle tudatmódosító technikákat használva, például hallucinogén szerek segítségével, belső felfedező utazásokat tesz saját pszichéjében.A... több»

#69273

krimi | misztikus | thriller

Sam Mitchelre, a chicagói nyomozóra bízzák egy sorozatgyilkos felkutatását, aki több mint egy tucatnyi afro-amerikai fodrászt ölt meg, s akiknek a skalpját ott hagyta az üzletükben... több»

Vendégségben Takács Paulánál
#69274

életrajzi

A század egyik legkiválóbb magyar operaénekese az 1913-ban született Kossuth-díjas Takács Paula, az Operaház örökös tagja. Az idős művésznő otthonában beszél pályájáról.... több»

Rendező: Nagy Katalin

Mi a manó az a nano?
#69275

dokumentum

Az atomi méretek világában, vagy a néhány atomból álló szerkezetek esetében az anyagot más tulajdonságok jellemzik, mint amikor nagy tömbben fordul elő. Ezt használja ki a... több»

Rendező: Lovas György

A Szilícium-völgy forradalma
#69276

Napjainkban a Szilikon-völgy multimilliárd dolláros informatikai cégeknek ad otthont. Mindez amatőrök – hippik, ezermesterek és okos üzletemberek – próbálkozásaiból nőtt ki, akik... több»

Erdélytől - Erdélyig, avagy A világ is megnőtt velünk
#69277

dokumentum

A sorozat Erdélyből elszármazott természetkutatókat, etnográfusokat, felfedező-utazókat mutat be, olyan személyiségeket akik a magyar, - de az egyetemes tudományosság és kultúra... több»

Rendező: Xantus Gábor

Lélekvándorlás
#69278

játékfilm

Egy színésznő, Bánsági Ildikó premierre készül. Reggel újra elalszik és visszaálmodja az esti előadás jeleneteit. Az első jelenetben Schratt Katalint játssza, Ferenc József... több»

Találkozás a kertben
#69279

Gyulai Líviusz és Orosz István grafikus művészek és élvonalbeli rajzfilmesek munkabarátságáról szól a film, miközben betekintést nyerünk a magyar könyvillusztráció,... több»

REPUBLIC-koncert
#69280

zenés

Kézdivásárhelyen október 29-én nagyszabású szabadtéri koncertet adott a Republic Együttes. Az ott készült koncertfelvételből láthatnak most nézőink egy összeállítást.

Rendező: Makó Andrea