Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Kannibál idő
#72521

dokumentum

A műsort azoknak ajánljuk, akik kíváncsiak egy politikus - Markó Béla -költői arcára. Édes Erdély-Ország macskahűségű szeretetére, Balázs Éva tolmácsolásában.

Rendező: B. Nagy Tibor

A treblinkai koncentrációs tábor
#72522

dokumentum

Varsótól egy órányira lévő erdős terület már hetven éve őrzi a második világháború egyik legszörnyűbb titkát. Treblinka Hitler egyik legkegyetlenebb haláltábora volt. A... több»

Pyramid
#72523

NA Pyramid  (2016)

rövidfilm

Egy nő megismerkedik egy párral, aminek nem várt következményei lesznek. több»

#72524

NA Jett  (2021)

dráma

A zenés dráma Melbourne underground zenei világába kalauzol el egy banda felemelkedésének és bukásának történetén keresztül.

Partita
#72525

NA Partita  (1988)

kísérleti film

A film valójában 1974-ben készült a Balázs Béla Stúdió filmnyelvi sorozata keretében. Pontosabban a film úgynevezett kétszalagos állapota, mely a főcím nélküli, munkakópiákból... több»

Rendező: Erdély Miklós

Magyar biedermeier
#72526

dokumentum

A biedermeier a polgárosodó rétegek, a városi nemesség életvitelét és mentalitását meghatározó ízléstörténeti, mentalitástörténeti és művelődéstörténeti korszak. A... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Léptékváltás, avagy ki vezette a szekeret - Haris László emlékei, vallomásai
#72527

életrajzi

Haris László portréja nemcsak a képző-, fotó- és filmművészet közötti határokat sokszor átlépő művész alkotásait mutatja be, hanem az 1970-80-as évek ellenzéki törekvéseit is... több»

Rendező: Gyula Gulyás

Pánik
#72528

NA Pánik  (2001)

rövidfilm

Igazi műhelyfilm. Mindenki egyformán adja az ötleteket, leosztják egymásnak a szerepeket, mint funkciót és mint szereplési lehetőséget. Kipróbálják egymást és önmagukat. És hogy... több»

Rendező: Lóth Balázs

Gyógyító szörnyetegek
#72529

dokumentum

Ha egy állat csúszik, mászik, zümmög vagy kaparászik, nagy eséllyel gyógyít valamely súlyos, a modern tudomány által gyógyíthatatlannak tartott betegséget. Vagy ez csak legenda? A... több»

A magas porta oltalmában
#72530

dokumentum

A magyar emigráció 300 éves múltra tekint vissza. Eleinket nem az érvényesülés vagy a jobb kereseti lehetőség vonzotta külhonba, hanem hatalmi harcok nyomán a száműzetés útja... több»

Rendező: Simonffy Katalin

Toró Tibor atomfizikus
#72531

életrajzi

Azt kutatjuk, hogy Erdővidékről indulva hogyan lehet eljutni az elméleti fizika, a szubnukleáris világ csúcsaira, és mindez hogyan kapcsolódik Bolyai kutatásaihoz. Toró Tibor, az MTA... több»

Borászok Toscanában - Sára Sándor
#72532

dokumentum

A görög mitológiában szereplő Bacchus a legenda szerint a mai Olaszország területén élő borkereskedő volt, ő szerettette meg a görögökkel a fenséges italt. A Magyar Bor Akadémia... több»

#72533

NA Observer  (2016)

rövidfilm | sci-fi

Egy magányos férfi a távcsöve segítségével éjszakai csillagnézésbe kezd. több»

Rendező: Peter Ninos

Szereplők: Malcolm Walton

Gyöngyökkel gyökereztél
#72534

dokumentum

A film idős, moldvai magyar ajkú férfiakat és nőket szólaltat meg Tánczos Vilmos kolozsvári néprajzkutató segítségével. A XIII. századi eredetű, kizárólag élőszóban terjedő... több»

Rendező: Mohi Sándor

#72535

akció

A film története egy fiatal fiúról szól, aki maga mögött hagyva a kisvárosi életet, új utakra lép a nagyváros forgatagában. több»

#72536

dokumentum

Moldova Ágnes és Gém György dokumentumfilmje azokról a börtönviselt férfiakról, akiket családja évekig várt odahaza. több»

Nem is volt ez annyira rossz, mint amire számítottam. Érdekes volt betekintést nyerni az akkori "életbe", illetve az elítéltek nézeteit hallani és látni, főként a közelgő szabadulás okán. Azóta sok idő eltelt ugyan, de legalább rálátásom lett, az akkori időben milyen is... több»
Kolorlokál
#72537

NA Kolorlokál  (1998)

dokumentum

Budapest, október, hajnali öt óra, DJ Syam a Tilos Rádió stúdiójában feltolja a potmétert, nemsokára érkezik a váltás... Milyen érzés harangozásra ébredni? Hogyan csajoznak a... több»

Rendező: Domokos János

Pipacsok
#72538

NA Pipacsok  (1998)

dokumentum

Három kislány története a film. A lányok hármasikrek, egyikük mozgássérült, másikuk vak, csupán a harmadik egészséges. A két sérült gyermek állami gondozott, családon kívül... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

A bujdosó
#72539

NA A bujdosó  (1994)

dokumentum

Trilógia - Bokor Péter, Hanák Gábor és Romsics Ignác történész filmje - arról a Bethlen Istvánról, aki a két világháború közötti időszaknak talán a legjelentékenyebb... több»

Rendező: Bokor Péter

Szereplők: Iglódi István, Tyll Attila

Válogatott önarcképek
#72540

dokumentum

A műsorban archív felvételen megszólal Páskándi Géza, elhangzanak versei és a közreműködő színészek vallanak Páskándi Gézához fűződő viszonyukról, emlékeikről.

Rendező: Rudas Gábor