Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Nyári mozi
#72701

NA Nyári mozi  (1998)

játékfilm

Két önjelölt filmes: egy önbizalomhiányban szenvedő rendező és egy kamerát sohasem látott operatőr, meg egy virsli-kutya szerencsétlenkedik a nyári hőségben, a Vajdaságban. Filmet... több»

#72702

rövidfilm | thriller

A film története szerint a 16 éves Mattie és barátja, Joss az utcán élnek, és utcaseprésből tesznek szert némi aprópénzre. Az egyik éjszaka életüket fenekestül felfordítja egy... több»

Richie Rich - Rosszcsont beforr
#72703

Kertjében ott a hullámvasút, a ringlispil még nem jutott eszébe. Ha megéhezik, betér a saját McDonald's üzletébe harapni valamit. Van valami közös ügye Claudia Schifferrel. Ő Richie... több»

Taigan - A túlsó part
#72704

dokumentum

Ez a film egy japán zen-buddhista kolostorban készült. Arról szól, hogyan élnek a japán szerzetesek, miként gondolkodnak az emberi élet lehetséges céljáról és értelméről, valamint... több»

Rendező: Kósa Ferenc

Hamu
#72705

NA Hamu  (1994)

animáció

Homokanimáció az elmúlásról.Amikor elszívtuk az utolsó cigarettát, amikor kihűl a tűzhelyünk és a szívünk, életünk véget ér és a lelkünk elszáll, csak ez - hamu - marad.

Rendező: Cakó Ferenc

Kincses hajó a Selyem úton(A kínai kincseshajó titka)
#72706

dokumentum

A történészek régóta rebesgetik egy "tengeri selyemút" létezését, mely a Közel-Keletet kötötte volna össze Kínával, ám bizonyíték sokáig nem volt a létezésére, lévén az... több»

Asszony a telepen
#72707

játékfilm

A fuvarozó telepen Tóth Viktor sofőr (Schwetz András) megismerkedik Szekeresnével (Ruttkai Éva), a különös, zárkózott özveggyel, és beleszeret. Viktorba szerelmes Vitamin (Halász... több»

#72708

NA Crossing River  (2017)

(1)

rövidfilm

Egy átlagos napon egy fiatal kínai építőmunkás kénytelen szembesülni az elszigeteltséggel és a magánnyal. több»

Rendező: Yumeng Han

Szereplők: Qiaomei Du, Yangfeng Yang

Sherlock Holmes 3
#72709

akció | kaland | misztikus | thriller

Jude Law és Robert Downey Jr. kilenc évvel a Sherlock Holmes: Árnyjáték után ismét magára ölti minden idők talán legikonikusabb párosának szerepét. több»

A kis nyelvmester
#72710

rövidfilm

A gimnáziumi franciatanár tanítványai kérésére lefordítja Daniel Cohn-Bendit egyik írását. Az igazgató persze nem örül ennek, és retorziókat helyez kilátásba.

Petőfi '73
#72711

NA Petőfi '73  (1973)

játékfilm

Hosszú hajú, farmernadrágos fiúk és lányok elevenítik fel a '48-as forradalom eseményeit, Szörényi Levente zenéjére.

Banán és bukta
#72712

játékfilm

Két rövid történet, amely a szerelem beteljesüléséről és az ahhoz vezető rögös útról szól... több»

At the Foot of the Rainbow
#72713

dráma | romantikus | történelmi

Dannie McNoun a napjait a farm körüli teendőivel, horgászattal és pézsmapockok elfogásával tölti a legjobb barátjával és szomszédjával, Jimmy Malone-nal. 15 éve Dannie megkérte... több»

#72714

NA Aranycsapat  (1982)

dokumentum

Filmio

A film az úgynevezett Aranycsapatról szól, arról a labdarúgó gárdáról, amely az ötvenes évek elején vitathatatlanul a világ legjobb együttese volt és sok dicsőséget szerzett a... több»

A vélt szabadság ára
#72715

dokumentum | történelmi

Az 1956-os forradalom Romániában s különösen a magyarok lakta vidékeken nagyon kemény, évtizedekig tartó megtorlást indított el. Emberek tízezreinek sorsát változtatta meg... több»

#72716

akció | dráma | háborús | kaland | romantikus | történelmi | western

A film története szerint a 19. század közepe táján amerikai katonák arra kényszerítik a Shoshone bandát, vagyis egy csapatnyi indiánt, hogy hagyják el Észak-Kalifornia hegységeit,... több»

Műkorcsolyázó és jégtánc Európa-bajnokság
#72717

sportfilm

Páros műkorcsolya - Csordás-Konti; férfi egyéni - Ébert Jenő; páros jégtánc - Korda-Vásárhelyi; női egyéni.

Rendező: Domokos Attila

Vőlegény
#72718

NA Vőlegény  (1982)

dráma

Budapest, a századforduló idején. Szegény Csuszik Zsigát kidobták valami galiba miatt az adóhivatalból. Csuszikné ugyan igyekszik valahogyan fenntartani a tisztes polgárcsalád... több»

A mészégető becsülete (A mészégető becsülete)
#72719

dokumentum

Kóréh Csaba 25 éve éget meszet a Vargyas patakán meghúzódó völgyben. Máshoz talán már nem is értene. Állami munkahelye megszűnt, a bánya bezárt, így más kenyérkeresés után... több»

Bali Sol
#72720

NA Bali Sol  (2006)

zenés

A Bali Sol zenekar története 1999 tavaszán kezdődött, amikor Kovács Bálint gitáros-szerző saját kompozíciói megszólaltatására megalakította a Trio Sol nevű, akkor még csak három... több»

Rendező: Sebők György