2024.09.18 22:06 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Low budget és erősen közepes játék

Ahogy kb. 10 percet néztem belőle, hamar rájöttem, hogy bizony én már ezt láttam anno valamikor a kilencvenes években...

No sebaj, gondoltam, ismétlés a tudás atyja!

Low budget és erősen közepes játék

Jack Finney regényéből filmre adaptálta Stuart Gordon, Nicholas St. John, Dennis Paoli és derék rendezőnk, Abel Ferrara.

A történet faék egyszerűségű, és kissé káoszos is...

Süt a „low budget” érzet is, ez teljesen átjön, átég a filmkockákról, és a színészek is elég idegenül mozogtak a zárt rendszerű katonai támaszponton.

Bár az amerikai kritikusok általában pozitívan fogadták Ferrara első sci-fi horror moziját, nekem vannak azért vele problémáim...

Billy Wirth, Meg Tilly és sajnos Forest Whitaker játéka is erősen közepes.

Űrmegszállás csendben, testcsere, központi tudat, én megszűnése...

A kornak megfelelő technológia, hiszen 93-ban még a maszkmesterek dolgoztak, több száz órát, hogy ezeket a képsorokat mi élvezhessük...

Phil Cory, a Special Effects team vezetője, és csapata nagyon odatették magukat!

Gabrielle Anwar viszont illett (23 évesen) a bájos kis tini szerepére, aki beleszerelmesedik a helikopterpilótába, és közben csendesen tűri, hogy apja, Steve (Terry Kinney), a biológus tudós elcipelje őt és családját a világ végére, egy unalmas és bigott katonai telephelyre...

Szóval látjuk, hogy a lezuhant „alien tojásokat” hogyan gyűjtik be a katonák, hogy aztán egy kiadós alvás közben testet tudjanak cserélni a még „igazi” embereken az átváltozottak...

Sajnos az előzményekről szinte semmit sem tudunk meg, ami azért egy igencsak nagy negatívum...

Honnan jöttek?

Hogyan lett az első fertőzött?

Mit akarnak itt a Földön?

Az „átváltozások” jók voltak, és Meg Tilly, sőt Gabrielle Answer meztelen mellei sem voltak utolsók sem, sőt még többet is mutattak a rendezők...

Ha már valamivel fel kellett dobni a filmet...

Az alapkoncepció jó volt, bár voltak nagyon „gagyi” részek, és itt gondolok elsősorban az idegenek viselkedésére. Viccesen próbálták kiszűrni, ki a közülük való és ki maradt ember?

Ráadásul a félelemfaktor is gyérre sikerült!

De mindent összevetve egy klasszikus film, amit nem szégyen elővenni 2-3 évente, egy kis laza kikapcsolódásra...

Még ma sem vall szégyent semmilyen fronton!

Az IMDb-n 22 ezer vélemény után 6,0/10-es, a TMDB-n 406 szavazat után 61%!

Nálam négy csillag és 65%!

Meg Tilly teste plusz 10%!

Tojásos melegszendvics, hársfatea...

Nem is kell több...

horror | sci-fi | szatíra

A tinédzser, Marti Malone családjával egy katonai bázisra költözik, ahol egy idő után édesapjával arra lesznek figyelmesek, hogy a katonák úgy kezdenek el viselkedni, mintha nem... több»

1