A film roppant lassú, roppant kevés történést mutat. Mindkét színész jól játszott szerintem, de maga a sztori nem tűnt hitelesnek. Na mindegy, ebbe most nem is mennék bele. Nem rossz film, de azért nem fogom minden évben újra megnézni.
Ami engem jobban érdekel, az Kirill karaktere. Egyértelmű, hogy van némi mentális problémája. Ezt több helyen a neten (kommentekben) megjegyzik, de nem mennek bele, hogy miért. Legalábbis erre nem találtam véleményt, találgatást.
Nekem az a véleményem, hogy
(SPOILER és találgatás következik)
Az említett balesetben nem csak Kirill ült az autóban, hanem a barátnője és a fia is, de ők nem élték túl a balesetet. A szeme melletti seb sem a moszkvai kirándulásból maradt vissza, hanem a balesetből. Talán nem is volt moszkvai kirándulás, hanem "csak" egy halálos kimenetelű baleset, amit feltehetően ő okozott, de legalábbis felelősnek érzi magát érte. Ha elfogadom, hogy Moszkva csak fedősztori, akkor lehet, hogy ittasan vezetett. És ezért viselkedik olyan furcsán, mert nemcsak posztraumás stressztől szenved, hanem egy titkot is rejteget. Az exbarátnőről és a kisfiáról elég keveset beszél és mindegyik értelmezhető akár úgy is, hogy "meglátogattam őket" = "kint voltam a temetőben" vagy "úgy érzem, valahogy nem lát szívesen [a barátnőm]" = "felelős vagyok a balesetért és a barátnőm talán nem bocsátotta meg".
Sajnos nem tudok németül, angol felirattal néztem a filmet, ami nem tudom, mennyire volt pontos.
A film roppant lassú, roppant kevés történést mutat. Mindkét színész jól játszott szerintem, de maga a sztori nem tűnt hitelesnek. Na mindegy, ebbe most nem is mennék bele. Nem rossz film, de azért nem fogom minden évben újra megnézni. Ami engem jobban érdekel, az Kirill karaktere. Egyértelmű, hogy van némi mentális problémája. Ezt több helyen a neten (kommentekben) megjegyzik, de nem mennek bele, hogy miért. Legalábbis erre nem találtam véleményt, találgatást. Nekem az a véleményem, hogy (SPOILER és találgatás következik) Az említett balesetben nem csak Kirill ült az autóban, hanem a barátnője és a fia is, de ők nem élték túl a balesetet. A szeme melletti seb sem a moszkvai kirándulásból maradt vissza, hanem a balesetből. Talán nem is volt moszkvai kirándulás, hanem "csak" egy halálos kimenetelű baleset, amit feltehetően ő okozott, de legalábbis felelősnek érzi magát érte. Ha elfogadom, hogy Moszkva csak fedősztori, akkor lehet, hogy ittasan vezetett. És ezért viselkedik olyan furcsán, mert nemcsak posztraumás stressztől szenved, hanem egy titkot is rejteget. Az exbarátnőről és a kisfiáról elég keveset beszél és mindegyik értelmezhető akár úgy is, hogy "meglátogattam őket" = "kint voltam a temetőben" vagy "úgy érzem, valahogy nem lát szívesen [a barátnőm]" = "felelős vagyok a balesetért és a barátnőm talán nem bocsátotta meg". Sajnos nem tudok németül, angol felirattal néztem a filmet, ami nem tudom, mennyire volt pontos.