2021.04.17 15:43 Yosihiro Olvasottság: <100x
3

John Wick 1.

Régebben láttam ezt a filmet, de most újra megnéztem. Vegyes érzelmek keringtem bennem a film végén. A drámai hatás átjött, az akció szintúgy, a látvány, azt hiszem, kimagasló, de mégis valami hiányzott. A történet jó, szépen fel van építve, és a végére, mint tudjuk, hagyták a folytatást. Kiugró és kimagasló értéket nem találtam a filmben, csak annyit, hogy az összhatás az, ami igazán odateszi magát.

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés is jó. A szereplők közül mindenképp a főhőst kell kiemelni, hiszen zseniális szerepjátékkal és remek akciójelenetekkel örvendeztet meg minket. A hangi és képi effektek is jók. Így örömmel mondhatom, ez egy négycsillagos, jó film, amit érdemes megnézni, hiszen olyan látványban és moziban lehet részünk, ami megfoghatja az embert. Nekem csupán egy kis plusz hiányzott, az érzelmi töltés, ami igazából nem jött át.

John Wick 1.

Kaptunk ugyan egy drámai löketet, és azt hiszem, érzelmekben többet nem. A film szinte erre az egy érzelemre épül, de a későbbiekben egy barát elvesztése is hagy némi nyomot bennünk. A film akciójelenetei igen kemény, néha brutális harcművészeti jeleneteket is mutatnak, de azt hiszem, ez a sok "sokk", lövöldözés kicsit túl lett erőltetve, talán egy kicsit kevesebb jobb lett volna belőle, de ugye nem lehet mindenki szája íze szerint egy filmet megcsinálni.

A kemény, elszánt, bosszúra éhes karaktert viszont Kenau R. oly módon zseniálisan hozza le, mint akin nem is látszik a bosszú indulata. Mintha egy videójátékban egy szint elérése lenne a cél. Igen, ez kicsit sablonos lehet. A film pedig igazából ad nekünk zeneileg remek aláfestést, és a színekre is, amit megvilágítással csinálnak, azt tudom mondani, remekek lett.

Az a kicsi plusz, amit hiányoltam, egy olyan érzelmi kötődés, mint pl. szerelem, egy nő megmentése, vagy épp kialakult romantika – ez még hiányzott, ha egy kis cseppet raktak volna ebből, akkor nekem még izgalmasabb és jobb lett volna ez az alkotás.

Csak ajánlani tudom minden akciófilm kedvelőnek, azt hiszem, sem a harcművészeti jelenetekben, sem a pisztolyok, fegyverek ropogtatásában nem fognak csalódni. Bátran ugorjanak neki, és ha ennyi nem lenne elég, akkor a a trilógia következő részét is meg lehet nézni. :) Üdv, Yosi

81 John Wick  (2014)

akció | krimi | thriller

John Wick (Keanu Reeves) nem akar túl sokat, csupán nyugodt életet. Kutyája, sportkocsija, üres és hideg lakása éppen elég komfortot biztosít számára. Azonban egy nyugdíjas... több»

3