Közösség

Vélemény:

73 Idővonal

(2003)

Izgalmas Paul Walker - Gerard Butler film egy középkori időutazással

Jerico   2023.11.11 22:14
0

Megszámlálhatatlanul sokszor láttam ezt a filmet, akkora kedvencem lett az évek során, hogy az első 20-ba teszem időről időre. A furcsa csak az, hogy itt még nem írtam róla. A Halálos fegyver-filmekkel és az Összeesküvés-elmélet című zseniális mozival híressé vált Richard Donner az Idővonal elkészítésekor teljesen új műfajban, a történelmi film kategóriában próbálhatta ki magát. És helytállt, mivel az Idővonal izgalmas és szórakoztató lett. Időutazós téma, ami sokakat szájhúzásra késztet, pedig valahogy hihető az egész. Adott egy régész-történész csapat, akiket visszaküldenek a múltba, de ott rekednek. Kalandjaik a XIV. századi Franciaországban rengeteg küzdelemmel és üldözéssel járnak, de kapunk szerelmet is. A főszereplők közt megtaláljuk Gerard Butlert, Paul Walkert és a csinos Frances O'Connort, így elmondható, hogy rangos a szereposztás, főleg Csókás Mártonnal kiegészülve. A végkifejlet kiszámíthatatlan és hoz meglepetéseket is. Az értékelésem nem is lehet kevesebb 90%-nál, mindenkinek csak ajánlani tudom.