Szerintem nem volt rossz feldolgozás, mondom ezt úgy, hogy a legtöbb Disney-élőszereplős újragondolás nekem nagyobbrészt bejön. Tehát nem mindegyik. Ez rendben volt, eltekintve attól, hogy az eredetihez képest sötétebb tónusban volt, mármint a kastély nem mindenhol annyira fényes, csilivili itt, mint a rajzfilmben. Tetszettek az extra dalbetétek, a film többek között ezeknek hála erősebb tudott lenni itt-ott cserébe, ha már nem egészen az eredeti varázsát követte. Persze hiányoltam a Human Again c. számot belőle, amelyben a kastélyt kitakarítják, sajnos a Disney Plusos verzióból is kivágták valamiért. :( A táncok, jelmezek, díszletek szépek voltak, a film gyengeségeit a terjedelmesebb háttértörténetszálak kipótolták, ezzel valamivel drámaibbá téve az egészet. Megszokhattuk az újragondolásoknál, hogy az eredeti klasszikus egyes érdekesebb jeleneteit jobban, közvetettebben magyarázza el, másoknál a hibákat javítgatja. Erre ez utóbbi nem vonatkozik igazán, itt inkább minél több újat igyekeztek adni bele, azoké a hangsúly, tehát ezért volt lazább a vacsoraünnepség vagy a tánc.
Összességében azt mondom, ebben az esetben az eredeti a jobb, az mindig is szuper gyöngyszem marad. Ebben az a jó, hogy tiszteletteljesen bővíti a mesekörét, de nem egészen az eredeti, derűsebb atmoszférájának erejével.
10/8
Szerintem nem volt rossz feldolgozás, mondom ezt úgy, hogy a legtöbb Disney-élőszereplős újragondolás nekem nagyobbrészt bejön. Tehát nem mindegyik. Ez rendben volt, eltekintve attól, hogy az eredetihez képest sötétebb tónusban volt, mármint a kastély nem mindenhol annyira fényes, csilivili itt, mint a rajzfilmben. Tetszettek az extra dalbetétek, a film többek között ezeknek hála erősebb tudott lenni itt-ott cserébe, ha már nem egészen az eredeti varázsát követte. Persze hiányoltam a Human Again c. számot belőle, amelyben a kastélyt kitakarítják, sajnos a Disney Plusos verzióból is kivágták valamiért. :( A táncok, jelmezek, díszletek szépek voltak, a film gyengeségeit a terjedelmesebb háttértörténetszálak kipótolták, ezzel valamivel drámaibbá téve az egészet. Megszokhattuk az újragondolásoknál, hogy az eredeti klasszikus egyes érdekesebb jeleneteit jobban, közvetettebben magyarázza el, másoknál a hibákat javítgatja. Erre ez utóbbi nem vonatkozik igazán, itt inkább minél több újat igyekeztek adni bele, azoké a hangsúly, tehát ezért volt lazább a vacsoraünnepség vagy a tánc. Összességében azt mondom, ebben az esetben az eredeti a jobb, az mindig is szuper gyöngyszem marad. Ebben az a jó, hogy tiszteletteljesen bővíti a mesekörét, de nem egészen az eredeti, derűsebb atmoszférájának erejével. 10/8