Közösség

Vélemény:

72 Indiana Jones és a sors tárcsája

(2023)

A CGI Indiana esete a 81 éves akcióhőssel

Jerico   2024.01.01 18:20
0

Gyerekkoromban nagyon szerettem az India Jones-filmeket. A legelső résznél (frigyláda) még alsós voltam, bár Harrison Ford már ennél az eredeti epizódnál is közel járt a 40-hez (a 39-et töltötte a forgatások idején). A kedvencem a harmadik rész lett (kereszteslovag), melyben még elég jó formában van (igaz, már 47 esztendősen). Viszont a 2008-as kristálykoponya már kifejezetten B kategóriásra sikeredett a 66 éves, nyugállományú Indiana Jones akciózásaival. És eljutottunk a 2023-as epizódhoz, a 81 éves Harrison Forddal, ami már csak azért ment le, hogy még az utolsó dollárokat kihajtsák a hardcore rajongókból, akik az Indiana Jones névre rezonálnak, mint csataló a kürtjelre. Nagyon gáz volt a CGI Indiana, amit ha már annyira erőltettek, inkább a Han Solo-filmre hagyhattak volna. De még így is azok a jelenetek voltak a legpörgősebbek (a film első 20 perce). A 81 éves Jones nosztalgia-mozi lett, de nem mentette meg az egészet a B vagy C kategóriától. Azért azt kijelentem, ha 81 évesen így tudok majd rohangálni (bármi, bárki elől), mint szegény Ford, összeteszem a kezem. Három csillag (jóindulattal) a film.