Közösség

Vélemény:

70 Tangó és tulipán

(2000)

Ilyen lett volna egy Hallmark vígjáték a 80-as években, ha Jirí Menzel rendezte volna

Ahoj poplacsek   2023.05.15 22:04
0

Pane e tulipani, magyarul Tangó és tulipán. Ez adott a film közben némi fejtörésre alkalmat, hogy a kenyér hogyan lesz magyarul tangó. De nyugi, a film végére, ha nem is sikerül a két dolgot összekötni, legalább arról lesz elképzelésünk, hogy hogyan került a magyar címbe a tangó. Akinek tetszenek a Hallmark-vígjátékok (tudjátok, Mattel babaház-szerű környezetben bebárgyult, folyton indokolatlanul mosolygó, szép szereplők a szép és kiegyensúlyozott családtagok körében megoldják a cseppet se bonyolult szerelmi elakadásaikat, a lehető legkiszámíthatóbb módon, aminek a végén kiteljesedik a bárgyú és szép főszereplők szerelme, és jön a stáblista), és kíváncsi, hogy hogy festene mindez, ha cseh vígjáték volna az 1980-as években, az felhőtlenül fog szórakozni. Akinek magasabb elvárásai vannak, az se fog szenvedni, nyugodtan bele lehet vágni. Én lehet, hogy elfogult vagyok Bruno Ganzzal kapcsolatban, de szerintem ő a maga hétköznapinak ható stílusával sokban járul hozzá a film értékéhez. A végére egy bónusz filmvégi megfigyelés: az Auchan bevásárlókocsik 2000-ben Olaszországban pontosan olyanok voltak, mint 2023-ban Magyarországon. De egy az egyben. Hiába, vannak az emberiségnek állandó értékei.