Vélemény:

64 Megfojtott virágok

(2023)

Találó cím

Kapszaicin   2023.11.11 19:24
1

Nagyon vártam ezt a filmet, már hónapok óta készültem rá, hogy megnézem. Rettenetesen hosszú volt, nem sikerült megtölteni ezt a játékidőt sem elegendő cselekménnyel, sem beszippantó mozzanatokkal. Érzelmi űrtízpercekkel volt tele, ami alatt azt értem, hogy nem sikerült mélyre vinni. DiCaprio próbált egy új arcot felvenni. Őszintén szólva számomra teljesen hiteltelen volt a játéka. Nem tudta átadni a bugyuta férfi szerepét, aki kettős játékot játszik. Elég gusztustalan jellem jutott rá, ezért szerintem nehézségei akadtak ezzel a szereppel, fényévekre áll az eddigi teljesítményétől. A végig lebiggyesztett száj lehet, hogy édeskevés volt ehhez a szerephez. A nézőknek kell belelátni, hogy mi játszódik le a fickó agyában, vagy annak helyén. De Niro azonban kihozta a szerepéből a maximumot. A film abból a szempontból hatásvadászra sikeredett, hogy eléggé lehoz az életről. Rettenetesen túltolták a drámát. A zene is idegesített. Szívem szerint kisétáltam volna a moziból. A történet viszont megszólítja a nézőt, megrázó események váltják egymást. Ehhez a filmhez egy kiegyensúlyozott, befogadó, türelmes lelkiállapot szükséges, mert brutális, ami az indiánokkal történt. Rendkívül élesen ábrázolják a kultúrák harcán keresztül feltörő fajgyűlöletet. És persze a pénz, a vagyon, a gazdagság mellé örökkön örökké társul szegődik az aljas gazemberség is. A film vége nagyon kreatív, ahogy a virág kirajzolódik.