2000-ben igen fiatalember voltam. Ezért számomra kultuszfilm volt/van, főleg Hans Zimmer filmzenéjével.
Jól tudom, hogy azt a feelinget soha semmi sem tudja pótolni, így ennek megfelelő elvárásaim voltak. Vagy nem voltak. Így röpke 24 év elmúltával. Erről a filmről: lényegében sok-sok szállal kötődik az első részhez, ezt zene formájában is teszi. A folyamatos építkezés, a film felépítése rendben van, a rendező az rendező, Ridley Scott. A látvány rendben van, bár itt-ott lehetett volna azért 2024-ben jobb. Az építkezés jól megfigyelhető, a katarzis elhúzódó, ami miatt néha vontatottsági érzet jelentkezik. Kinyit kapukat, ami gondolkodásra serkent. Az összefüggések idővel kirajzolódnak, kinek előbb, kinek később. Nem igazán hagy kételyt, bár az előzménnyel illik képben lenni, mert anélkül elillan a varázsa. Denzel játéka hatalmas, hozza a profi formát. Vannak relatív új színészek a gárdában, bár az is igaz, hogy játékuk háttérbe szorul. Összességében azért kap 4 csillagot, mert a komplett film lényegét tekintve jól viszi tovább az előzményszálat.
2000-ben igen fiatalember voltam. Ezért számomra kultuszfilm volt/van, főleg Hans Zimmer filmzenéjével. Jól tudom, hogy azt a feelinget soha semmi sem tudja pótolni, így ennek megfelelő elvárásaim voltak. Vagy nem voltak. Így röpke 24 év elmúltával. Erről a filmről: lényegében sok-sok szállal kötődik az első részhez, ezt zene formájában is teszi. A folyamatos építkezés, a film felépítése rendben van, a rendező az rendező, Ridley Scott. A látvány rendben van, bár itt-ott lehetett volna azért 2024-ben jobb. Az építkezés jól megfigyelhető, a katarzis elhúzódó, ami miatt néha vontatottsági érzet jelentkezik. Kinyit kapukat, ami gondolkodásra serkent. Az összefüggések idővel kirajzolódnak, kinek előbb, kinek később. Nem igazán hagy kételyt, bár az előzménnyel illik képben lenni, mert anélkül elillan a varázsa. Denzel játéka hatalmas, hozza a profi formát. Vannak relatív új színészek a gárdában, bár az is igaz, hogy játékuk háttérbe szorul. Összességében azért kap 4 csillagot, mert a komplett film lényegét tekintve jól viszi tovább az előzményszálat.