Közösség

Vélemény:

79 Fontos vagy nekem

(2020)

Izgalmas krimi, egy idősöket kifosztó üzletasszony bukásáról...

Bafam   2025.02.17 13:16
0

Megnéztem, és tetszett. Izgalmas volt. Végig azt vártam az egész film alatt, hogy a Marla Grayson (Rosamund Pike) hatalmasat bukjon a film végén, és nyerje el a fő gonosznak kijáró méltó büntetését, azaz a kénköves pokol legalján égjen a világ végezetéig. Nagyon jól játszott a filmben, sikerült kivívnia az egész család közutálatát. De ebben a filmben az emberére akadt, mégpedig nem más tört borsot az orra alá, mint Roman Lunyov, akit a szintén kiváló Peter Dinklage alakít ebben a thrillerben. A történet egyébként egyszerű, logikus és könnyen áttekinthető. Egy jómódú üzletasszony, aki az öregeknek nyújtana segítséget, ravasz trükkel átveri őket, és kiforgatja a vagyonukból, lakásukból, de az egyik áldozat személyében emberére akad, és megkezdődik a végig feszült és izgalmas macska-egér játék, vagy úgy is mondhatnám, hogy élet-halál harc. Az átverni kívánt idős hölgy egyik hozzátartozójának vagy gondviselőjének – hogy is fogalmazzak – van némi tapasztalata, hogy hogyan is működik az igazi orosz maffia. Ezekkel a módszerekkel persze sikerül gátat vetni a gátlástalan hölgy újabb akciójának...