2024.07.03 21:14 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Nem olyan rossz ez!

Persze a tempó nem mérhető a mai filmeknél tapasztaltakhoz...

Ezt nem is várhatjuk el tőle.

Nem olyan rossz ez!

Mondjuk, azt furcsálltam, hogy felkerült a „Video Nasty”-ra, mert én magam azért nem egy ilyen alkotást raknék oda, bár fene tudja, az állatok vadászata, a meztelenség vagy netalán a sátánista szekta miatt került fel jelen filmünk a listára?

Eric Weston filmje egy kifejezetten jól sikerült alkotás, hibáitól eltekintve...

A kameramozgások, a színészi játékok, a sztori éppen nem rossz, de mai szemmel már lassú...

Igaz, ez egy klasszikus slasher, ami a maga idejében sikeres filmnek számított a zsánerében. A film központjában egy igazi balfék, Stanley Coopersmith kadét (Clint Howard) áll, aki egy véletlen folyamán kinyitja a Pokol kapuját, és onnantól kezdve rémisztő események történnek.

Piszkálják az iskolában, és megalázzák, de a hirtelen jött hatalomtól megrészegülve elhatározza, hogy leszámol az őt bántó és gúnyoló zsarnokokkal...

A társai gyűlölik, az ott tanító tisztek pedig ostobának tartják, így teljesen „outcast” lesz belőle, és bosszúra szomjazik!

Titokban egy sátánista pap, a régen elhunyt father Esteban (Richard Moll) könyvét lefordítja, és erre megszállja Esteban gonosz lelke...

Ami számomra újdonság, azok a vaddisznók, akik azért rendesen tarolnak, és folyik a vér rendesen...

Egy fura csavar a végén, és úgy álltam fel a film elől, hogy ezt a mozit kár lett volna kihagyni!

Sok-sok vér, kegyetlen gyilkosságok és a sátánizmus örök témája!

Kell-e ennél több egy slasher filmhez?

Nem hinném...

A horrorfilmek kedvelőinek nem éri meg elmulasztani a megtekintését!

Charles Tyner, R. G. Armstrong és Joe Cortese játéka pedig nagyon jó volt.

Az IMDb-n 4900 véleményezés után 5,6/10-es, a TMDB-n 102 szavazatot követően 53%!

Nálam sima négy csillag és 70%!

Bolognai spagetti és bodzaszörp, jó hidegen...

Majd egy kis lustulás kedvenc fotelemben. Mert miért is ne?

52 Evilspeak  (1981)

dráma | horror

Stanley egy katonai középiskola kadétja, ám a diáktársak és a tanárok is folyton megalázzák. Elhatározza, hogy bosszút áll és egy számítógép segítségével megidézi a... több»

1