Közösség

Vélemény:

67 Percy Jackson és az olimposziak - Villámtolvaj

(2010)

Az első nagy kaland Percy és az olimposziak között

Timon   2025.02.27 19:02
0

Parádés egy filmélmény volt ez összességében. A könyvet (még) nem olvastam el, a sorozatra pedig csak úgy hype-ból akadtam rá 2023 végén. Nem szoktam ilyet csinálni általában, de az, hogy azt előbb láttam, mint ezt, kivételesen nem volt problémás számomra. Pedig cselekményben szinte pontosan egy és ugyanaz: szereplők, helyszínek, helyzetek. Na de a film a lényeg most, ami Chris Colombus irányítása alatt került megrendezésre, aki jártas a mitolgikus lények megjelenítésében, gondolok itt pár Harry Potter-filmre, melyeket ő rendezett, szinte könnyen felismerhető a névjegye. Izgalmasan, mélyrehatóan, egyben szórakoztatóan tálalt mindent. A látvány kétségkívül remek, szuper akciójelenetek, vizuális effektusok, és a görög mitológia stílusjegyeinek viszonylag korhű ábrázolása. Már amennyire ez a modern Hollywoodtól kitelik, amikor nagyobb eladhatóságról van szó, de persze az ókori, az eredeti lesz mindig az igazi, a legelgondolkodtatóbb. Most is különösebbnek tartom ezt, ahogy az ókori görög istenek székhelyére New Yorkban be lehet lépni teleportálás révén. A film lényegében izgalmas, nem hagy üresjáratokat, tele van váratlan húzásokkal. 10/10