Egy oldschool magányos bosszúállós remake-et látunk, én az eredetit nem ismerem Patrick Swayze-vel, és kicsi is az esély rá, hogy megnézzem, mert a néhány évtizeddel ezelőtti ilyen csihipuhis filmek ma már általában elég elavultan hatnak. Úgyhogy csak a Charles Bronson-féle Bosszúvágyhoz tudom hasonlítani, nagyjából ugyanazokra a kisemberi érzésekre alapoz, szeretjük nézni, hogy egy kitesizett hős leszámol a sok köcsöggel.
És Gyllenhaal meglehetősen jól ki is van tesizve, az elmúlt éveket bizonyára konditeremben töltötte. De nem ez a legnagyobb dobása, hanem az, hogy nagyon viccesen adja elő ezt a bosszúálló hős figurát.
Nincs mélyebb jelentéstartalom, nincs semmi túlgondolnivaló, szórakoztató akció van, mely megfelelő minőségű popcornnal remekül fogyasztható. Eltartott kisujjú elitista fanyalgásnak itt nincs helye.
Néha a vége felé túltolják a bunyót a pszichopata, hegyomlásszerű ellenlábassal, ott a CGI is meg-megbotlik, de nem szabad ezt szigorúan venni, nem az Oscarral mentek a készítők.
Doug Liman mint rendező eddig elég vegyes teljesítményt nyújtott, akad neki jól sikerült Bourne-filmje, de ő jegyzi a szerintem kínosan gagyi Hipervándort is, ez most éppen elég korrekt lett.
Egy oldschool magányos bosszúállós remake-et látunk, én az eredetit nem ismerem Patrick Swayze-vel, és kicsi is az esély rá, hogy megnézzem, mert a néhány évtizeddel ezelőtti ilyen csihipuhis filmek ma már általában elég elavultan hatnak. Úgyhogy csak a Charles Bronson-féle Bosszúvágyhoz tudom hasonlítani, nagyjából ugyanazokra a kisemberi érzésekre alapoz, szeretjük nézni, hogy egy kitesizett hős leszámol a sok köcsöggel. És Gyllenhaal meglehetősen jól ki is van tesizve, az elmúlt éveket bizonyára konditeremben töltötte. De nem ez a legnagyobb dobása, hanem az, hogy nagyon viccesen adja elő ezt a bosszúálló hős figurát. Nincs mélyebb jelentéstartalom, nincs semmi túlgondolnivaló, szórakoztató akció van, mely megfelelő minőségű popcornnal remekül fogyasztható. Eltartott kisujjú elitista fanyalgásnak itt nincs helye. Néha a vége felé túltolják a bunyót a pszichopata, hegyomlásszerű ellenlábassal, ott a CGI is meg-megbotlik, de nem szabad ezt szigorúan venni, nem az Oscarral mentek a készítők. Doug Liman mint rendező eddig elég vegyes teljesítményt nyújtott, akad neki jól sikerült Bourne-filmje, de ő jegyzi a szerintem kínosan gagyi Hipervándort is, ez most éppen elég korrekt lett.