2024.03.30 01:36 Piczil Zsolt Olvasottság: 253x
0

Nem a DOOM a legveszélyesebb videójáték.

Elkezdtem az első könyvet, de túl hosszúnak találtam. Ezért külön örültem a kínai 30 részes sorozatnál, a Netflix rövidebb, 8 részes sorozatának. Nekem elég 8 órát áldoznom erre a 3-test problémára (és első könyvre). Tetszett, bár ambivalensek az érzéseim.

A Tudós alakját több különálló karakter szereplőre bontani jó ötletnek tűnt, érdekesebb így a világ. Viszont én személy szerint jóformán egy szimpatikus alakot nem találtam a fizikus baráti társaságból. Sajnos Alex Sharp alakja sem volt annyira vonzó, hogy átéljem a drámáját, szerintem nem sikerült jól ez a rész. Egyetlen kivétel van, John Bradley, aki remekül játszott, látszik, a milliomos geek szerepét neki írták az angyalok.

Nem a DOOM a legveszélyesebb videójáték.

Ezért elfeledem neki a szereplését a Moonfall nevű gyötrelemben, és hajlandó vagyok újra a Rendes Gyerekek közé visszaválogatni. Eiza González és Rosalind Chao alakjai annyira hisztérikusak és természetellenesek, hogy ha belőlük áll az emberiség, akkor inkább az idegeneknek drukkolok. Annál is inkább, mert Eiza González konkrétan nem bírja azt felfogni, ahhoz, hogy megmentsünk 8.5 milliárd embert, néha be kell áldoznunk akár ártatlan gyerekeket is. Mert ő nem fogja fel, az idegenek már itt vannak (a spájzban), támadás alatt állunk. Még akkor is, ha a megszálló flotta csak 400 év múlva érkezik, ez lehet egy halálos versenyfutás, amiben MINDEN megszerzett információnak nagyon fontos értékadó viszonylata az az időpont, amikor megismertük. Cixin Liu, a könyv szerzője dobálózik a különböző tudományos hipotézisekkel, de én nem látom be a Sötét Erdő logikájának igazát. Ha egy faj a saját naprendszerében nem boldogul, és képes utazni négy fényévet egy lakható bolygóhoz, akkor minden bizonnyal találna kolonizálható bolygókat útközben, illetve ilyen fejlődési fokon már az űrben is meg tudna élni, bárhol tudna bioszférát teremteni. Tehát nem lenne indokolt a területszerzési háború, mert az univerzum végtelen, végtelen területtel, lehetőségekkel. SPOILER! A harmadik könyvben, amikor az Idegenek tényleg elüldözik az Emberiséget, mi magunk is űrhajókra pattanunk, hogy eltűnjünk a csillagok között. Na ha nem lehetne megélni a vákuumban, akkor mi értelme van menekülni?

dráma | fantasy | kaland

Az 1960-as évek Kínájában hozott végzetes döntés a jelenben is visszhangzik, ahol tudósok egy csoportja egy nyomozóval társul, hogy szembenézzenek a bolygót fenyegető... több»

0