Közösség

Vélemény:

68 Alien: Romulus

(2024)

Amit vártam tőle azt megkaptam

Scriptor   2024.09.12 06:48
2

Én nem láttam olyasmit, hogy Fede Alvarez másolta volna a Romulus elemeit más részekből és azt sem hiszem, hogy tinihorror volna, amiért 30 alattiak a főszereplők. Az előbbi kifogást megvizsgálva: bármelyik részre ráfogható a másolás, hiszen kb. mindegyik rész ugyanabban a témakörben és látványvilágban forog: vannak xenomorfok, akik a jövőben felbukkannak, embereket ölnek, és a gonosz Wayland társaság nem elpusztítani, hanem tanulmányozni akarja őket, amiben segíti őket egy szintetikus. Ez kb .majdnem minden részre igaz. A Romulusban is ez kb. a lényeg annyi csavarral, hogy egy elhagyott űrbázison játszódik a cselekmény, ahonnan fiatalok akarnak alvókapszulákat ellopni, miközben a lények korábban hibernált arctámadóit felébresztik. Ami gázos, az a vége, az 5 perc alatt 3 méteresre növekvő hibrid-ó lénnyel. A Romulus látványvilága azonban nagyon jó, és az izgalomfaktor is megvan. Nálam 4 csillagos az egész, mert amit várok tőle, az megadja. Elismerés a 230 centis magyar kosaras srácnak, Bobróczky Róbertnek, akit beöltöztettek a legvégén.