Közösség

Vélemény:

76 Hogyan tudnék élni nélküled?

(2024)

Ha imádod a Demjén-dalokat, akkor ez a film a tuti neked

Dr. Houseman   2025.01.04 22:36
6

Annyi jót hallottam erről a filmről, hogy végül muszáj volt megnéznem. Szó ami szó, Demjén-slágerekből kap az ember az arcában vagy húszat, aki szereti, annak ez tényleg maga a Kánaán. Csak hát én annyira nem. Viszont a sztori banális (ennyiben mondjuk passzolnak a Demjén-számok egybites szövegeihez). A színészek viszont tényleg nem rosszak, főleg a Törőcsik Franciska tetszett. Utánaolvastam: nincs rokoni kapcsolatban a Törőcsik Marival, akit a magyar színjátszás egyik legjobbjának tartok. De ettől függetlenül nagyon jól alakította a 90-es években Balatonon bulizó szende leányzót, aki egy nap beleszeret egy énekes fiúba. Ember Márk alakítja az említett srácot, és ő sem rossz. Végső soron az ember elvan ezzel az egésszel, de nagyságrendekkel jobb minden, ha szereted a Demjén Rózsi dalait, ezt ki kell emeljem. A zárás picit okoz meglepetést is, így kapunk egy csattanót az utolsó percekre. Marics Petit ha már beletették, megénekeltethették volna, de ez már csak az én személyes észrevételem. Három csillagot mondanék.