Közösség

Vélemény:

70 Nyerd meg az életed - 2. évad

(2024)

Gi Hun visszatér

Fekete Gandalf   2024.12.29 15:42
0

Nagyon hiányoltam az eredeti, azonosulható karaktereket és azt az easter eggekkel teli, feszült légkört, amit az első évad megteremtett, ennek ellenére viszont még mindig úgy ítélem meg, hogy így év végére köröket vert az idei nagy durranásnak szánt nagy költségvetésű sorozatokra (Sárkányok háza vagy A hatalom gyűrűi). Tetszettek az új játékok, különösen a körhintás játék hozta vissza azt a hangulatot, amit az első évad játékai adtak. Tetszett, ahogy ábrázolták Gi-hun visszaengedését a játékba, ahelyett, hogy egyszerűen megölték volna, újra visszadobják, hadd szórakozzanak a nézők (a valódiak és filmbeliek is, így egyfajta párhuzamot vonva a tv-néző és a filmbeli VIP között). Amit kissé negatívnak ítélek meg, az az, hogy ezt a sorozatot is elérte az, ami minden egyedi alkotást képes tönkretenni: a bőrlehúzás. Szerencsére ezt csak minimálisan éreztem, de ezt kifejezetten jól ellensúlyozták (leginkább itt látszik, hogy nem amerikai produkcióról van szó, nem lett elfuserálva a forgatókönyv). Amit szintén negatívumként kezelek (bár nem volt vészes a szál), az a rendőrsrác cselekményszála, amit nyugodtan leredukálhattak volna fele játékidőre, miután elkezdődött a játék, mivel onnantól kezdve súlytalannak és céltalannak tűnik. Zárójelben megjegyzem, hogy a beépített rendőr cselekményszálat már az első évadban is kissé feleslegesnek tartottam.