Nem vártam sokat, nem kaptam sokat. Ez egy huszadrangú, FilmPlusz szintű zombis film, amely meg sem próbált újítani a zsáneren, és körülbelül annyira eredeti, mint azt a címe sejteti. Zombik, őrült tudós, idióta túlélők, ostoba dialógusok, tipikus kisközösségek, nevetségesen rossz döntések és ótvar effektek. A film egyetlen érdekes eleme, hogy a zombik nem teljesen agyatlan lények voltak, de az igazat megvallva ez nem vezetett sehová.
Szerintem vannak jobb filmek, amikkel elvesztegetheted az egyre csökkenő idődet ezen a kék bolygón. Valószínűleg a készítőknek is inkább még pár hetet rugózniuk kellett volna a forgatókönyvön, mert ez így nagyon gyengére sikerült.
A film elején hőseink őrség közben lelőnek egy rájuk rontó zombit, majd minden ok nélkül azt mondja az egyikük, hogy ez csak egy felderítő egy nagyobb hordához. Na most a felderítő feladata a nevében van, neki nem támadnia kéne, hanem kémlelni, és azt továbbadni a többieknek. Ezzel ellentétben ez a zombi azonnal hörögve sprintelni kezdett hőseink felé, amíg le nem lőtték.
Egy sompolygó, taktikát és valamilyen szintű logikát alkalmazó zombi horda sokkal izgalmasabb és újszerűbb ötlet lenne, de itt erről szó sincs. Az élőhalottak mindig ordítva futnak mindenfelé, és az igazat megvallva annyira kiszámíthatóak ezek a jelenetek, hogy nagyon nem kell felnézni a Reddit pörgetéséből.
A film iszonyatosan repetitív. Főszereplőink egy közhelyes, macsó, katona jellegű fószer és egy rebellis, cingár tinicsaj. Kettejük kémiája körülbelül úgy működik, mintha forró olajra vizet öntenék. Megszámlálhatatlan sokszor történik ugyanaz: szép lassan mennek be egy-egy épületbe, taktikusan szobáról szobára, mintha a zombik egyszer is rejtve akarnának maradni. Ez nagyon hamar nagyon unalmassá válik.
Magyar rendezésű produkció ez jó pár magyar helyszínnel és színésszel. Hasonlóan a legtöbb magyar filmhez a színészkedés katasztrofálisan rossz. A főszereplő csávótól eltekintve mindenki nézhetetlen, cringe irányba úszik át, amint egy smiley-nál komplexebb érzelmet kell az arcukra erőltetni. A dialógusok pedig annyira természetesek, mint egy vegán zombi. Ezeket nagyrészt sajnos át kellett ugranom, mert a White Lotus-féle szégyenérzetem volt, csak ott direkt így beszéltek, míg itt elvileg ez komolyan volt véve.
Most belegondolva kis alkohol mellett, röhögve ez a film ideális. Minden jelenetben annyi a narratív lyuk, hogy a logikát jobb, ha teljesen hátrahagyod.

48 Silent Zone (2025)
Évekkel egy halálos járvány kitörése után a Föld egy kihalt, poszt-apokaliptikus rémálommá vált, és a kevés túlélő a vírus által megfertőzött és mutálódott emberek... több»
Szereplők: Matt Devere, Caroline Boulton, Roderick Hill, Luca Papp, Barabas Nikolett