Közösség

Vélemény:

89 Fogságban

(2013)

Fogságban

ChrisAdam   2015.02.13 17:00
1

Pattanásig feszült krimithriller, hihetetlen izgalmas, hangulatos film. A színészgárda egytől-egyig megállja a helyét, a Pálmát Gyllenhaal viszi el, a nyomozót alakító színész minden egyes megmozdulására öröm nézni, mindenképp a film hőse. Nem sokkal utána fut be Jackman, akinek karaktere kicsit talán túltúl erős lett (gondolok itt a hirtelen feltörő brutalitásra, ami meglepett). A többi színész közül csak Paul Danot emelem ki, aki amilyen félénk és lepkefingként nézett ki a vásznon, olyannyira belénk égett ez a beteg karakter. No és persze nem felejtem ki Melissa Leot.
A fényképezés lenyűgöző. Minden egyes jelenetnél megjegyeztem magamban, hogy milyen - szinte tökéletes az operatőri munka és a látványtervezés. Beszippantó hangulatot teremt ezzel, amelyet a zene még megdob egy-két nagy lapáttal.
Bátran állítom, hogy talán mint thriller, megközelíti a Hetediket - ez nagy szó. És még nagyobb az, amit most mondok: talán A bárányok hallgatnak Hannibal-sztorival egy szintben lebeg a nagy thriller-univerzumban. Őszintén bevallom, nem egyszer volt, hogy igencsak összeszorult gyomorral ragadt bennem a félsz - bár az is igaz, hogy nem igen szoktam rá az ilyenre az elmúlt pár hónapban.
Zseniális film. Bőven ötös....