A belső ember

Inside Man

2025.03.04 drg0602

Nagyon jó, tökéletes és izgalmas film, amely telis-tele van jobbnál jobb színekkel. A témája a filmnek nagyon jó és érdekes. Denzel Washington, Judie Foster, Willem Dafeo, Clive Owen nagyon jó teljesítményt nyújtanak. Spike Lee rendelkezői munkája el... Több

2021.11.18 szaka123

Nagyon jól eltalált krimi. Rengeteg jó színész egy filmben. A hosszú játékidő ellenére sem unalmas a film, leköti a figyelmet, és nehéz kitalálni, hogy mi vár még ránk. Az egész egy "átlagos" bankrablásnak indult, de sokkal nagyobb terv van mögötte, ... Több

2017.07.16 indingo

Elég jól felépített a film története, viszonylag újszerű volt a sztori is. Tetszett az idősíkok közti ugrás is, ami nem volt zavaró. Szereposztása is említésre méltó.

2024.02.01 Bafam

Meglehetősen szokatlan bankrablás, egy híres sorozat ötletének gazdája...

Egyedi és izgalmas krimi. Egy igen sikeres bank tulajdonosához igen közel álló (szíve csücske) New-York-i fiókjába fényes nappal egy csoport festőmunkásnak öltözött gengszter lép be, és átveszik az irányítást az épület és a benne dolgozó alkalmazottak és ügyfelek felett. De amit keresnek nem az, aminek látszik, mivel az egy teljesen más történet. Maga a film eredeti címe az „Inside Man”, melyet Spike Lee rendezett és Russell Gewirtz írta a forgatókönyvet, briliáns lett. A főszereplők, Denzel Washington, Clive Owen elég lazára veszik a laza vagyok, laza hekus figurát, már-már cinikus, mondhatni. Aztán Willem Dafoe, Chiwetel Ejiofor, Jodie Foster és Christopher Plummer is hozza a formát a film szempontjából. A zene is nagyon jó volt a filmhez Terence Blanchardtól. Nagyon élveztem ezt a filmet. Jók voltak a színészek. A sztori is jó volt. Rengeteg vicces jelenet volt benne, amin sokat nevettünk. Denzel Washington nagyszerű volt New York-i zsaruként, akinek tárgyalnia kellett a szintén nagyszerű Clive Owennel, aki túszokat tartott fogva egy bankban. Spike Lee rendezése nagyszerű volt, csak ajánlani tudom.

2021.09.23 Dorkateo

Elegáns elégtétel a holokauszt után

Elképesztően elegáns film. Értendő a történetre, a meglepő megoldásokra, a színészek játékára és a látványra is. Denzel Washington imádnivaló a 20-as évekből származó gengszter zakóiban, ahogy Serpicóként a bankrablók helyett a bankelnököt osztja. Nem lehet csak egyszer megnézni, a logikája többszöri nézésre bontakozik ki, hiszen az írója is évekig agyalt, míg összehozta. Érdemes volt. A legelegánsabb elégtétel a holokausztra, amit csak láttam. A bankrablás furfangos felszíne alatt egy sokkal mélyebb történet bontakozik ki. Akinek nem tetszik, nézze inkább A nagy bankrablást, az érthetőbb szálakat mozgat.

Washington egy teljesen átlagos filmben? Igen, semmi extra, semmi váratlan és szokatlan. Kissé egyhangúan, unottan csordogál a film a maga medrében. Nem sikerült, és ezt nagy sajnálattal konstatáltam, mert a színészgárda többre hivatott.

2023.06.09 Erik Csok

Cliwe Owen unalmas bankrablása

Hát, amikor én megnéztem ezt a filmet, elég sokat vártam tőle, ugyanis adott volt minden [egy jó filmhez]. A jó színészek, a jó sztori, a rendező, mégsem lett egy jó film, vagyis nekem nem jött be. Miért is? A legnagyobb baj a filmmel az, hogy szerintem unalmas. De tényleg. Az ember várna valami akciót, de nem, nem kap semmit. Sajnos ezen a jó színészek sem tudnak segíteni. Denzel Washington szinte garancia a jó filmre, csak úgy, mint Cliwe Owen, de ha ők még jól is játszanak, a film maga eléggé egy felejthető alkotás, én úgy gondolom.

2017.06.06 Szilonka

Nem volt rossz a film, a bizonytalanság végig követte a sztori. Az nem értettem, hogy miért kellett egy hétig a lukban maradnia Clive Owennek.

2023.11.22 Morpheus

Az egyik legjobb bankrablós akció-krimi

A napokban néztem újra ezt a 2006-os bankrablós akciókrimit, és meg is állapítottam, hogy az elmúlt 20 év egyik legjobbja a műfajban. Spike Lee korábban csupa B kategóriás filmeket rendezett, aztán egyszer csak előállt ezzel a mozival. Denzel Washington és Clive Owen is óriási benne, de rajtuk kívül több sztár is nagyot alakít, például Jodie Foster és Willem Dafoe. A cselekmény folyamatosan fenntartja az érdeklődésünket, hiszen a legvégéig nem tudhatjuk, hogyan akar kijutni a bankból a Clive Owen vezette rablócsapat, és egyáltalán miként zárul az egész bevetés. Kapunk izgalmakat is, remek akciójeleneteket is, de nem ettől jó A belső ember, hanem a karakterektől, az alakításoktól és a nagyon jó rendezéstől. Mindenképpen többször nézős, szórakoztató mozi, mely elsősorban az akció-krimi fanoknak fog tetszeni. Nekem nagyon bejött. Értékelésem a rendezésre 90%, az alakításokra 85%, sztorira 90%, látványra 80%. (Szerintem ez a négy szempont a fontos.) Legvégső verdict: erős négy csillag (80-85%) nálam.

2019.05.27 harnas1207

Egy pontig agyon jól működött a film, aztán pedig önmaga paródiája lett. Kár érte! Főleg a befejezés nagyon gáz lett. Egy kis ideig azt hittem, hogy egy igazi filmes kincsre leltem.

2017.07.24 Lonka

Remekül fenntartotta a film a figyelmet a folyamatos bizonytalanság csak egyre kiváncsibbá tette a nézőt. Volt 1-2 dolog, ami nem volt teljesen tiszta ezért a közeljövőben újranézem.

2021.04.07 Di Canio

Elég jó bankrablós film a gondolkozósabb fajtából. A Nagy pénzrablást valószínűleg erről mintázták. Nem unalmas, de nincs vérengzés se, talán egy kicsit azért hosszúra lett nyújtva a történet.

2016.05.04 D. Shaday

Clive Owen abszolút ellopja a showt mindenki elől. Egészen jó film, fordulatos történettel és izgalmas dramaturgiával.

2015.08.12 Rikudou6

Számomra túl egyszerűcske, túl gyerekes volt az egész. Sajnos inkább arról volt itt szó, hogy nem ütötte meg azt a mércét stílusban, ami az én ízlésemnek megfelelt. Másoknak ettől függetlenül még tetszhet.