A Főnix útja

Flight of the Phoenix

2024.06.03 Ahoj poplacsek

5/10 – építsünk repülőt a sivatagban

A filmet megengedően közepesre értékelem, mert figyelembe kell venni, hogy húszéves, és akkoriban azért még máshol tartott a szakma. Ez egy 1965-ös film remake-je, az eredetit már meg se merném nézni. Nagyon átüt az 59 évvel ezelőtti korszellem, az akkori elképzelés hősiességről, férfiasságról meg egyéb ilyen magasztos dolgokról. Mai szemmel kicsit furák ezek. Már nem a hősiesség meg férfiasság, hanem ahogy akkoriban gondolkodtak ezekről. Nem meglepő módon persze még mindig jobb valamivel, mint a feláldozhatók, feláldo2hatók, f3láldozhatók, fel4ldozhatók, feláldo5hatók, feláldoz6ók, feláldoz7ők és társai. Valamivel... Helyenként annyira mesterkélt és modoros, hogy az ember szinte látja a muzeális eredetit maga előtt, ironikus módon számomra ennek megfigyelése tette leginkább érdekessé. Ribisi tehetsége még egy ilyen produkcióban is átjön, eközben Quaid ugyan nem túl izgalmas, de hozza a megszokott szintjét, a főszereplő csaj viszont nem hagyott mély nyomokat. A kétharmadát már megnéztem, el fog ez telni szépecskén, nagy meglepire nem számítok már azonban. Az eddigi csúcspont talán a Massive Attack 1998-as Mezzanine albumáról klipszerűen beemelt Angel című szám közbeni pár perc volt. Régi filmek kedvelőinek érdekes lehet.

2018.07.31 HE7EDIK

John Moore legjobb filmje. Már a kezdés megadja az alaphangulatot, a homokvihar, ahogy lezuhan a gép és hullanak az alkatrészek meg az emberek, száj tátva marad. Aztán hőseink a kezdeti sokk után megpróbálnak életben maradni és persze számos konflikt... Több

2023.08.26 Ergit

A túlélésért összedolgozni, minden akadályt leküzdeni!!! Nagyon jó film!

2016.03.25 Toncsi

Nagyon bugyuta film, de ahhoz képest egyáltalán nem elég vicces. Messziről kerüljétek el, ha jót akartok magatoknak.

2014.11.14 WaldyxMan

Közepesen rossz film, de ahogy előttem már mondták, egyszer azért meg lehet nézni. A forgatókönyvre mondjuk nem túl sok jó lehet mondani, de ha nem veszitek komolyan, olcsón megúszhatjátok. :)

2015.10.28 Penge

Csak a tévéreklámot láttam, mielőtt megnéztem volna, de összességében pozitív csalódás volt. Úgy voltam vele, hogy adok neki egy esélyt, de nem bíztam benne túlságosan. Nos, ehhez képest egész korrekt film lett. Ajánlani azért nem fogom az ismerősöknek, de semmi bajod nem lesz, ha egyik emellett kötsz ki.