Keserű karácsony

Keserű karácsony

Amarga Navidad

Hirdetés

Miután édesanyja decemberben meghal, a reklámigazgatóként dolgozó Elsa a munkába menekül, hogy megbirkózzon a veszteséggel. Amikor egy pánikroham pihenésre kényszeríti, úgy dönt, barátnőjével, Patriciával Lanzarotéra utazik.
A két nő története párhuzamosan fut egy forgatókönyvíró és… Több

Forgatókönyvíró: Pedro Almodóvar
Ország: Spanyolország
Premier (HU): 2026.07.02.
Forgalmazó: Cirko Film

2026.07.15 Toncsi

Almodóvar még mindig zseniálisan bánik a színekkel és az érzelmekkel, de a Keserű karácsony most inkább befelé fordul, mint hogy a néző kezét fogja. Néha elvesztem a történet rétegei között, viszont a lezárás miatt abszolút megérte kitartani. Nem a legkönnyebben szerethető filmje, de sokáig velem maradt.

2026.07.09 Xy

Ez tipikusan az a film, amit vagy imádsz, vagy teljesen lepattansz róla. A történet néha túlbonyolítja saját magát, viszont amikor összeáll a kép, akkor nagyon erős gondolatokat dob be az alkotásról és arról, hogy meddig lehet elmenni, amikor valaki a saját életéből csinál művészetet.

2026.07.02 huszdominik

Imádtam, hogy nem egy klasszikus karácsonyi dráma lett belőle, hanem egy önreflexív, kicsit játékos, kicsit keserű sztori. Néha direkt összezavar, de pont ettől érződik frissnek. Nem mindenkinek fog működni, viszont ha szereted Almodóvar világát, szerintem simán megéri.

A film 12 680 591 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 4 872 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.