Gengszterzsaruk

Den of Thieves

2018.02.11 goldfisy

A Gengszterzsaruk egy igazán modern kori bankrablós film, ahol az összes mai technikát bevetik, ami a felhasznált eszközökben, módszerekben és a bankrablás folyamatakor szóba jöhet. Nem sok betekintést mutat a személyes kapcsolatokban és az érzelmek ... Több

2019.07.15 Dada

Hát ez kínos volt számomra. Hogy készülhetnek 2018-ban (2017-ben) ilyen ódivatú, idejétmúlt zsánerfilmek? Biztos akad rá igény, de én ezt nehezen tudom elfogadni. Ha ma az akcifóilmes zsáner etalonja a John Wick széria, ami azért szintén elég régivágású sztori, akkor a Gengszterzsaruk nem tudom, mi ezen a listán.

2018.02.08 Bekmeli

Összességében nem rossz film. Zajlanak az események, pörög a film, de egy tipikus akciófilmnek mondanám. Egyszeri nézésre engem szórakoztatott, lekötött, jó kikapcsolódás volt. Gerard Butlert kedvelem.

2018.01.14 marklar

Volt valami Gerard Butler alakításában, ami engem egyszerűen totálisan megfogott. A karaktere egyszerűen fantasztikus volt, nagyon karizmatikus, így ha másért nem is, de az ő alakítása miatt egész biztosan érdemes megnézni, szerintem.

2019.09.28 MMcFly2015

A jó és a rossz SZEMTŐL SZEMBEN! Ismerős lehet valahonnan

Nagy kételyekkel ültem le a Gengszterzsaruk elé. Gerard Butler mostanában a B-kategóriás filmek világában rekedt, a rendező pedig a Támadás a Fehér Ház ellen 2-t is jegyzi – nem túl biztató előjelek. Ha mindez nem lenne elég, a szereplőgárdában feltű... Teljes kritika

2018.02.08 FarZoo

Pörgős, szórakoztató akciófilm, de a műfajban nem tartom extrának vagy kiemelkedőnek. Egyszeri nézésre OK, de amúgy nem adott újdonságot. Gerard Butlertől kb ezt vártam. Moziban azért nem ezt választanám!

2025.01.22 Ahoj poplacsek

8/10 – Pénz, pénz, pénzecske

Gerard Butlernek jól áll ez a megzuhant zsaru szerep. Maga a film egy a számtalan bankrablós típusú akciófilmek közül (OK, bezúzásra ítélt bankjegyeket lovasítanak meg, kis különbség), de pár tulajdonságban kiemelkedik a mezőnyből. Mielőtt elszabadul az akciófilmekben szokásos filmvégi eszkaláció, számos sajátosan vicces jelenetet láthatunk, némelyik szinte térdcsapkodós. Például amikor apu kiviszi a lánya fiúját randi előtt a garázsba dumálni. De volt sok hasonlóan szórakoztató részlet, különös emberi közelképek. Ja, jut eszembe, akinek ez fontos lehet, szerepel fél dollár (50 cent) is. A felejthetőnél hajszállal jobb, 2025-ös új rész után néztem meg, és nem bántam. Ez sokkal élvezetesebb szerintem. Nagyrészt ez is ugyanaz pepitában, mint a többi hasonló akciófilm, de az emberi jelenetek nagyon sokat dobnak rajta, olykor egészen jó vígjátékot látunk. Például amikor a Butler által alakított nyomozó váratlanul betoppan a feleségének egy közös baráti pár által szervezett randivacsorájára a saját házukba. Az mindent visz. Az utolsó háromnegyed óra már tucatszínvonal, de összességében így is jó.

2025.01.16 Majorkas

Nem tudom, mit hagytam ki 7 éven át, de a közelmúltban megjelent folytatás miatt muszáj volt pótolni ezt a hiányosságot. Túl nagy volt az előítéletem, valószínűleg a magyar cím miatt, kár volt. Tucat bankrablós filmnek tűnhet elsőre, de végig kell né... Több

2024.11.26 Br623

Az egyik főszereplő egy kiégett, lezüllött zsaru. Az ő csapatát hívják gengszterzsaruknak, egyedi módszereik miatt. Egy rosszul sikerült bankrablás miatt kezdenek el nyomozni egy volt katonákból álló csapat után, az információszerzés miatt sokszor átlépve hatáskörüket. Valóban mondhatjuk, hogy lassú a cselekmény, de nekem jólesik ez a lassúság, van idő megemészteni a jeleneteket. A filmben szerepet kapott 50 Cent mellett Ice Cube fia is, érdekes volt nézni, hogy milyen színész lett a srác. Pablo Schreiberre is érdemes figyelni, szerintem sok filmben fog még ő szerepet kapni. A kedvenc jelenetem, amikor 50 Cent lányának udvarlója bemegy a házba, és behívják a garázsba, ahol edzenek ezek a nagydarab, volt katona pasik, és közlik vele, hogy ha bántani fogja a lányt, akkor ők is bántani fogják őt. A végkifejlet miatt elég szomorú vagyok, más befejezésre vártam, de a film végén a csattanó jól sikerült. Már ekkor lehetett következtetni arra, hogy lesz folytatás, ami elvileg 2025-ben érkezik majd.

2024.09.24 Fikatours_blogger

Ebben a történetben nincs két óra, húsz percnyi mondanivaló, emiatt aztán sokszor untam. Ráadásul a végét (a lényeget) annyira elmaszatolták, hogy több kérdés is maradt bennem, de már nem vagyok kíváncsi a válaszokra.

2023.05.09 Erik Csok

Egy nagyon lassú akciófilm!

Emlékszem, nagyon sokat vártam tőle akkor, amikor meg akartam nézni. De amikor megnéztem, hatalmas csalódás volt. Az ember a cím és az előzetes alapján egy jó kis zsarus - gengszteres akciófilmre számíthat, ehelyett kap egy nagyon-nagyon lassú és unalmas filmet. De tényleg, mint a Sicario esetében, ebben a filmben is csak az elején és a végén van akció, a közepe meg csak úgy van. És bár a végén elég hosszú az akciójelenet, mire eljut odáig az ember, lehet már bealudt, vagy kikapcsolta - egyébként tök jogosan. És bár Gerard Butlert én bírom, szerintem egy jó színész, ezt viszont ő sem tudja megmenteni. Ami tetszett benne, az a végén lévő csavar, de számomra ezzel együtt is nagy csalódás volt, mikor láttam!

2022.06.29 Balhé17

Három részletben néztem meg a filmet olyan "izgalmas". Nem szeretem, mikor a bűnözők szimpatikusabbak a filmben, mert a főhős zsaru egy szociopata, és szerintem a csattanóban is elég komoly logikai bukfenc van. Biztos, hogy nem nézném meg mégegyszer.

Elsősorban Gerard Butler érdeme, akinek nagyon jól áll az elfáradt, kiégett zsaru szerepe. Jó tempójú film, pörgős, izgalmas, drámai. A vége hatalmas csatttanó, ezért tőlem jár a négy csillag.

2020.07.29 uniterra

Szorakoztato film. Sok ilyen van.